Köpte fel fisk till lunch – hamnade i koma och frun dog
En man köpte fel fisk och hamnade i koma, hans fru omkom. Arkivbild. - Foto: Pexels

Köpte fel fisk till lunch – hamnade i koma och frun dog

En 84-årig man i Malaysia köpte fisk till lunch utan att ha koll på vilken sort det var. Senare under dagen avled hans fru och mannen själv hamnade i koma, rapporterar The Star.


När en man i 84-årsåldern besökte sin vanliga fiskhandlare förra lördagen var det mer utplockat i sortimentet än vanligt. Mannen köpte ändå en av bitarna som fanns kvar även om han inte riktigt visst vad det var för något.

– Eftersom mina föräldrar hade köpt fisk från samma handlare i många år tänkte inte min pappa mer på det, säger parets dotter Ng Ai Lee till The Star.

Den 84-årige mannen bor i Kampung Chamek, Malaysia, och brukade ofta köpa fisk till lunch.

Mannens 83-åriga fru stekte fisken. En timme efter måltiden drabbades plötsligt både mannen och kvinnan  av andningssvårigheter och frossa.

De fördes till sjukhus men kvinnans liv kunde inte räddas. Mannen befinner sig fortfarande i koma.

– Jag är förkrossad. Jag kan inte ens beskriva smärtan och känslorna jag upplevde eftersom det kom så oväntat, säger Ng Ai Lee.

Kommer med en stor risk

Det visade sig att den 84-årige mannen hade köpt en blåsfisk till lunch, en fisk som kom att bli kvinnans död. 

Att äta blåsfisk ses som en delikatess, men det kommer med en stor risk. Eftersom blåsfisken innehåller tetrodotoxin, ett starkt nervgift, måste den tillagas av en speciell sorts licensierade kockar. Varje år dör över 100 personer efter att ha ätit blåsfisk som skurits upp på ett felaktigt sätt.

– Hade han vetat vad det var hade han aldrig köpt något som är så dödligt, säger Ng Ai Lee som uppmanar myndigheterna att bättre informera allmänheten om risken med att äta blåsfisk till The Star.

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!