I TV4:s "Efter fem" berättar Sara om tiden med ex-sambon då hon blev utsatt för våld och sexuell tortyr
I TV4:s "Efter fem" berättar Sara om tiden med ex-sambon då hon blev utsatt för våld och sexuell tortyr - Foto: TV4 Efter fem & Fredrik Sandberg/TT

Sara trodde hon träffat sitt livs kärlek – blev utsatt för sexuell tortyr

I en öppenhjärtig intervju med TV4:s Efter fem delar Sara med sig av tiden med ex-sambon som hon räddes kunde kosta henne livet. Under de två åren paret levde tillsammans utsattes hon för våld och sexuell tortyr.


Sommaren 2019 träffade Sara den man hon trodde var hennes stora kärlek. De träffades över nätet och förälskade sig i varandra. 

Efter tre månader förändrades relationen

I söndagens ”Efter fem”-sändning i TV4 berättar Sara om relationen med sin ex-sambo. 

Det hon delar med sig av är den verklighet hon levde i tills det att mannen dömdes till 3,5 års fängelse i november 2020. 

– Han skar av en bit av min skalp, inducerade steroider i mig, drogade mig med morfin och brände mig med tändare, säger hon i intervju med Tilde de Paula Eby.

Sara berättar att det tog tre månader innan hon märkte en förändring i relationen. Mannen ska ha blivit mer svartsjuk och kontrollerande samtidigt som han ständigt ville ha koll på henne och hennes telefon. 

– Svartsjukan kom ganska snabbt. Då fick jag till exempel inte ha några manliga vänner kvar längre.

Hotade att döda familjen

Mannen ska även ha satt upp lappar som bestod av regler hon var tvungen att följa. Till exempel skulle hon alltid svara på tilltal direkt och tydligt, lyssna och göra exakt som mannen sa och inte självömka. 

Att lämna mannen var inte heller något enkelt val att ta då hon hela tiden blev hotad om det skulle inträffa. 

– Jag började ju bli väldigt rädd. Han hotade med att ta livet av sig om jag lämnade honom. Eller att om jag lämnar så skulle han våldta eller döda min systerson. Eller min familj. Och jag kan bara säga, att det kunde jag inte utsätta dem för. Då tar jag det hellre själv. 

I domen framgår det att Sara blev skalperad, fick käken bruten, tvingades till oralsex och att mannen hotat att skära av hennes klitoris. Hon har, enligt domen, även blivit eldad i underlivet och kissad på. 

I söndagens "Efter fem" berättar Sara vad hon varit med om. Foto: Skärmavbild TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!