USA har spionerat på Zelenskyj: Nu ändras Ukrainas krigsplaner efter läckan
I ett av dokumentet står det att USA har spionerat på president Zelenskyj. Arkivbilder. - Foto: Andrew Harnik/TT & Genya Savilov/TT

USA har spionerat på Zelenskyj: Nu ändras Ukrainas krigsplaner efter läckan

Läckan i Pentagon har tvingat Ukraina till att förändra sina krigsplaner, uppger en nära källa till president Zelenskyj till CNN.


Ukraina har redan tvingats förändra delar av sina militära planer till följd av Pentagonläckan, uppger en nära källa till president Volodymyr Zelenskyj till CNN.

I ett av dokumentet står det att USA har spionerat på Zelenskyj. Uppgifter som inte är förvånande enligt källan, men som frustrerat ukrainska tjänstemän och politiker något enormt. 

CNN har gått igenom 53 av de läckta dokumenten. Utöver kriget i Ukraina omfattar de underrättelseinformation om bland annat Sydkorea och Israel.

Dessutom ger dokumenten en inblick i USA:s underrättelse arbete i den ryska statsapparaten och riskerar att röja källor.

Händelsen utreds av USA. Även ett ytterligare land som ingår i underrättelsealliansen "Five Eyes" utreder händelsen, säger en källa från det landet till CNN. 

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!