Eleverna fick i uppgift att skriva sina egna dödsrunor.
Eleverna fick i uppgift att skriva sina egna dödsrunor. - Foto: Pexels

Lärare bad elever skriva dödsrunor – får sparken: "Hjälpa dem"

En psykologilärare i Florida, USA, gav en klass gymnasieelever i uppgift att skriva sina egna dödsrunor. När resterande skolpersonal fick reda på det bestämde man sig för att avskeda läraren.


I förra veckan fick flera gymnasieelever i skoluppgift att skriva sina egen dödsrunor. Uppgiften var en förberedelse i hur elever ska agera om en skolskjutning inträffar, rapporterar NBC News.

Det var en 63-årig psykologilärare som gav uppgiften till en klass på 35 elever, som menade att detta skulle hjälpa eleverna att reflektera över sina liv.

– Avsikten var inte att skrämma dem eller få dem att känna att de skulle dö. Det skulle hjälpa dem komma till insikt om vad som är viktigt i deras liv och hur de vill fortsätta sitt liv, säger läraren till NBC News.

Så många personer har dödats i skjutningar på skolor i USA 2023

Några timmar efter att uppgiften tilldelats eleverna fick läraren sparken. Läraren har bestridit sin uppsägning och berättar till nyhetssajten att han anser att han inte gjort något fel.

I intervjun med tidningen ställer han även sig själv frågan "om vi inte kan prata på riktigt med barnen, vad händer då i vår omvärld?".

Enligt public service-bolaget NPR hade 74 personer dödats eller skadats i skjutningar på skolor i USA sedan årets start.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!