Hur många legg kontrollerar Systembolaget årligen?
Hur många legg kontrollerar Systembolaget årligen? - Foto: TT Nyhetsbyrå

Systembolagets bild förvirrar kunderna: "Fråga oss gamlingar med grått hår"

Har du någon gång undrat hur många gånger Systembolaget legitimerat sina kunder? Det fick bolagets kunder försöka lista ut, samtidigt som den ena och den andra bekännelsen avslöjades.


I början av året la Systembolaget ut en bild på sin Facebook som fick kunderna i fråga att flockas till kommentarsfälten.

Bilden gällde företagets ålderskontroller och hade texten "Hur gammal var du när du fick visa legg på Systembolaget senast?". Inlägget fick fortare än kvickt hundratals kommentarer.

Flera personer hyllade Systembolagets noggranna arbete med ålderskontroller, medan andra menade att deras arbetssätt är löjligt. 

Här kan du läsa mer om Systembolagets bild som fick kunderna att ta ton.

Systembolagets nya bild hyllades: "Ett inre leende"

I en annan bild som Systembolaget publicerade dagarna efter den första omtalade bilden, fick kunderna gissa hur gammal deras medarbetare är. Åldersspannet som kunderna fick gissa på var 33 eller 26 år.

Målet med bilden var att visa hur svårt det kan vara att avgöra en persons ålder, och kunderna gick onekligen en svår match till mötes. 

I slutet av mars var det dags igen. Då la Systembolaget upp en ny bild och frågade om kunderna visste hur många legitimationer Systembolaget kollar på ett år. Kunderna i fråga gissade på allt från blygsamma tvåsiffriga siffror till flera miljoner legg.

Några personer tog även tillfället i akt och hyllade företagets ålderskontroller, vissa önskade också få chans till att visa id-kortet vid framtida köp för att känna sig ung igen.

Det blev flera gissningar till Systembolagets bildfråga. Foto: Skärmbild/Facebook/Systembolaget

Systembolaget ger svar på tal: "Rätt svar..."

Hur många ålderskontroller gör då personalen på Systembolaget årligen? Har du någon gång behövt styrka din ålder vid köp av dryck med alkoholhalt på en av företagets butiker så är det en av hela 18 miljoner kontroller som genomförs.

"Rätt svar: vi kollar cirka 18 miljoner legg under ett år! Var du nära? Ålderskontroller är en viktig del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol. Tack för att du hjälper till", skriver Systembolaget.

Systembolaget svarar sina kunder. Foto: Skärmdump/Facebook/Systembolaget
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!