Ica-butiken skänker bort midsommarmat till alla kunder
Ica-butiken skänker bort midsommarmat till alla kunder - Foto: Privat/Mats Schagerström / TT

Ica-butiken skänker midsommarmat till alla kunder: "Ville prova något nytt"

Efter ett tufft ekonomiskt år med höga matkostnader ville Christoffer Yngve, handlare på Ica Supermarket, ge tillbaka till sina kunder. Därför valde han att skänka bort midsommarmat till alla kunder, trots att butiken går back på det.


Midsommar står inför dörren. En högtid som många förknippar med sill, färskpotatis, jordgubbstårta, snaps och ett härligt umgänge. Men med tanke på de ökade matpriserna kan det bli svårt för många hushåll att ha råd med den lyxiga midsommarmaten som man kanske annars brukar ha. 

Enligt Matpriskollen har en matkasse med midsommarmat ökat med hela 20 procent i pris sedan år 2021.

Ica-butik skänker midsommarmat till alla kunder

Nyheter24 har pratat med Christoffer Yngve som är handlare på Ica Supermarket Klockareboden i Borrby, som valt att skänka bort typisk midsommarmat till alla sina kunder i år.

– Med dessa tider vi lever i just nu med hög inflation och en svag krona så vill jag ge tillbaks lite till våra kunder som är oss trogna fast alla har lite mindre i plånboken, säger Christoffer Yngve till Nyheter24.

Vill ge tillbaka till kunderna efter tufft ekonomiskt år

Maten som skänks är två kilo färskpotatis till alla kunder. 

– De flesta ska ha potatis till midsommar så det kändes som en bra produkt.

Christoffer Yngve tycker att de flesta butiker pressar priset så gott det går på potatisen till midsommar men förstår att alla inte vill skänka potatis, eftersom de vill tjäna pengar också.

– Många butiker har haft ett tufft ekonomiskt år med höga kostnader i de flesta led och inte kunnat ta ut dessa kostnader mot kund, men jag ville prova något nytt, säger Christoffer Yngve till Nyheter24 och fortsätter:

– Denna gest till våra kunder tror jag kommer löna sig på längre sikt, därför bjuder vi på potatisen fast man går back 15 000 kronor.

Ica
/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!