Undrar du hur det går till bakom kulisserna på SVT:s Första dejten? Nyheter24 har svaret.
Undrar du hur det går till bakom kulisserna på SVT:s Första dejten? Nyheter24 har svaret. - Foto: Pressbild SVT/Första dejten & Stina Stjernkvist/TT

Så fungerar det bakom kulisserna på SVT:s "Första dejten" – bartendern avslöjar

"Första dejten" är namnet på ett av SVT:s dejtingprogram. Nyheter24 har tagit sig en pratstund med tv-programmets bartender, Daniel Meyn, för att få höra hur det egentligen går till bakom kulisserna.


Har du någon gång funderat över hur det går till bakom kulisserna i ett dejtingprogram? I SVT:s långkörare "Första dejten" ges Nyheter24 en unik inblick i just detta tack vare en viss bartender.

Nytt segment i Första dejten

Daniel Meyn har varit med i alla säsonger av SVT:s dejtingprogram "Första dejten" och har med åren också fått en mer utvecklad och större roll i produktionen. Inför den nya säsongen presenteras också ett nytt segment för tittarna.

– Ett nytt segment för i år är något som kallas teens. Det innebär att 16-19 åringar kan vara med. De får såklart inte dricka utan det blir alkoholfritt och mamma eller pappa hämtar och lämnar, säger Daniel Meyn till Nyheter24.

Han förklarar vidare att det nya segmentet ska vara till för att locka en ny typ av publik, nämligen de yngre.

Bakom kulisserna på Första dejten – så fungerar det

Frågan är då hur mycket information en av de fasta karaktärerna får veta om deltagarna innan de kliver in i baren, där just Daniel Meyn står redo att servera.

– Jag får alltid frågan innan sändning hur mycket jag vill veta om dem som deltar. Under den första säsongen ville jag veta så mycket som möjligt, men det blir så himla riktat då. På senare år har jag istället sagt att jag inte vill veta någonting. Det har hänt att jag har råkat försäga mig när jag fått förhandsinformation så det har fått klippas bort. 

Meyn förklarar att när deltagarna kommer in i baren så har de precis varit och gjort sin första synk, det vill säga svarat på frågor från inslagsproducenten framför kameran. Eftersom deltagarna kan vara väldigt nervösa efter synken och inför dejten har bartendern lärt sig ett knep.

– De kommer in i baren från sin första synk sen kommer de direkt till mig så då ställer jag mycket av samma frågor igen så det ska ska finnas en connection. 

Cato, Daniel och Sissi i Första dejten. Foto: Skärmavbild SVT Play/Första dejten
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!