Här är Joe Bidens största tabbar: Förväxlade Ukraina med Irak – igen
Joe Biden ramlar omkull under en avslutningsceremoni för Air Force Academy den 1 juni 2023. - Foto: Andrew Harnik/TT & Susan Walsh/TT

Felsägningar och fall – här är några av Joe Bidens största tabbar genom åren

Joe Biden har gjort det igen – i en intervju under onsdagen blandade han återigen ihop två olika krig med varandra. Det är inte första gången som den amerikanska presidenten tabbat sig framför kameran.


USA:s president Joe Biden har inte alltid haft så bra flyt framför kameran och många har uppmärksammat hans tabbar genom åren som president. 

Blandade ihop sitt eget krig med Rysslands

I onsdags när Joe Biden mötte media utanför Vita Huset blev det återigen en felsägning från presidentens sida. Han förväxlade nämligen kriget i Ukraina med kriget i Irak.

När han fick frågan om i vilken utsträckning har Vladimir Putin försvagats efter de senaste händelserna blev svaret något helt annat.

– Det är svårt att säga, men det är tydligt att han förlorar kriget i Irak och kriget hemma. 

Inte första gången

Det är inte första gången som Joe Biden blandar ihop det ryska kriget i Ukraina och det amerikanska kriget i Irak. Under en valkampanj i Florida i november 2022, råkade presidenten säga följande: 

– På grund av kriget i Irak och hur det påverkar oljan, det Ryssland gör, säger presidenten och rättar sig fort därefter: 

– Ursäkta mig, kriget i Ukraina.

"Sleepy Joe"

Den amerikanska presidenten har även slumrat till under "Förenta nationernas klimatkonferens 2021" , som fångades på film. 


Han har även råkat snubbla omkull ett antal gånger så som i trapporna på vägen upp till Air Force One och under en avslutningsceremoni för Air Force Academy.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!