Vittnet berättar om det hon sätt på däck.
Vittnet berättar om det hon sätt på däck. - Foto: Johan Nilsson/TT

Vittne såg kvinnan och barnet på färjan: "Såg bara benen..."

Ett vittne berättar om vad hon sätt på däck stunden innan kvinnan och hennes son hamnande överbord från Stena Spirit.


Under torsdagen dog en kvinna i 35-årsåldern och hennes sjuåriga son efter att ha hamnat överbord på en färja från Polen på väg till Karlskrona. Båda personerna hittades i vattnet och fördes till sjukhus, men deras liv gick inte att rädda.

Händelsen utreds som mord och självmord

Till en början rapporterades det om att barnet fallit överbord och att mamman ska ha hoppat efter, för att rädda sitt barn. Men nu utreder Polska myndigheter händelsen som mord och självmord.

– Som en följd av de åtgärder som vidtagits av distriktsåklagarmyndigheten i Gdansk, angående dödsfallet av två polska medborgare, pågår nu en utredning om mord på barnet och att mamman tagit sitt eget liv, säger Grażyna Wawryniuk, talesperson för distriktsåklagarmyndigheten, till polska Polsatnews.

Vittne berättar om det hon såg på däck

I en intervju med Aftonbladet berättar vittnet Beata om det hon sett på däck. Beata har även blivit intervjuad av polska tidningen Fakt.

– Jag vet inte om barnet sov där i vagnen, jag såg bara benen och sandaler. Taket var liksom neddraget. Men jag såg att det var ett större barn än man brukar ha i en vagn. Och mamman satt på en bänk vid väggen och såg trött och nedstämd ut, säger Beata för Aftonbladet.

Beata ska bara ha befunnit sig på däck en kort stund, då hon inte hade någon jacka och frös. När hon en stund senare befann sig i cafeterian på båten kom larmet om att någon fallit överbord.

"Tragiskt på alla sätt"

Det visade sig vara mamman och hennes son. När polisen började utreda händelsen som mord så föll bitarna på plats för Beata. 

– Nu undrar man om man hade kunnat göra något. Man tänker att ”hade jag tagit min jacka med mig och kunnat stannat där ute längre…” men det blir bara spekulationer. Det här uppstod nog inte över en dag, säger Beata till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är tragiskt på alla sätt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!