Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Johan Nilsson/TT/Pexels

44 grader inne i flygplan – flera passagerare svimmade: “Nödläge”

Ett plan som var på väg från Las Vegas till Atlanta kom aldrig iväg på grund av temperaturen inne i planet. Utomhus var det över 44 grader och flera passagerare svimmade inne i planet på grund av den höga temperaturen.


Under måndagen skulle ett flygplan åka från Las Vegas till Atlanta. När passagerarna satte sig på planet var det ingen AC igång. Temperaturen på Las Vegas flygplats var vid tidpunkten 111 grader Farenheit, vilket motsvarar nästan 44 grader Celcius. Och utan AC i planet blev innertemperaturen snabbt väldigt varm, skriver New York Post.

Planet fick vända på väg till startbanan

Flera personer svimmade på grund av värmen och på väg till startbanan var planet tvunget att vända om, på grund av nödläget. Flygvärdinnor sprang fram och tillbaka i gången med syrgasbehållare. Minst fem personer blev utkörda från planet på bår, då de svimmat. 

Pilotens uppmaning till passagerarna

Piloten uppmanade alla passagerare på planet att “trycka på larmknappen om de hade ett medicinsk nödläge”. Även flera i personalen ombord blev sjuka, på grund av värmen. 

Passagerarna fick lämna planet, men blev då informerad om att de kunde ta flera dagar att få en ny flight på samma sträcka, vilket gjorde att flera valde att stanna kvar på planet trots värmen.

Flighten flyttades fram

Efter fyra timmar fick alla lämna planet och blev informerad att de skulle lyfta tidigt morgonen efter istället. Men morgonen efter så fick passagerarna veta att hela flighten ställts in, på grund av den obekväma temperatur inuti kabinen.

Alla passagerare fick en ursäkt och kompensation, skriver New York Post.

Passagerarnas egna video

En som befanns sig på det varma planet var Zachary Alan Betts, på sin Tiktok delar han en video inifrån planet. På videon kan man se en ambulans utanför planet hämta människor som svimmat.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!