Klippet på björnen på ett kinesiskt zoo har nu lett till en besöksboom.
Klippet på björnen på ett kinesiskt zoo har nu lett till en besöksboom. - Foto: Gustav Sjöholm/TT och Frank Rumpenhorst/TT

Björn misstänks vara människa i kostym – besöksboom i djurparken

Efter ett viralt klipp på en björn från Hangzhou Zoo i Kina har besökarantalet skjutit i höjden. Djurparken anklagas på sociala medier för att ha haft en människa i björndräkt i inhängnaden.


Nyligen blev ett klipp från ett kinesiskt zoo föreställandes en björn viralt. Användare på sociala medier har anklagat zoo:et för att björnen i själva verket är en människa med en illasittande björndräkt. I klippet syns hur björnen står på två ben och att björnens päls då skrynklas till, vilket vissa personer hävdar är ett tecken på att det i själva verket är en kostym.

Trots den virala spridningen av klippet på björnen från Hangzhou Zoo i Kina, uppger djurparken att det inte förekommer någon bluff och meddelar att björnen är en malajbjörn, som har ett sådant utseende. Malajbjörnar är en relativt liten typ av björn, i jämförelse med andra björnar. Malajbjörnen blir som högst 130 centimeter ståendes på bakbenen.

Besöksboom till följd av virala klippet

Det virala klippet har nu lett till en besöksboom för den kinesiska djurparken, med 20 000 personer som varje dag besöker djurparken i Hangzhou i östra Kina. Antalet besökare motsvarar en ökning på 30 procent, skriver Sky News.

Djurpark: Våra björnar är inte fejk

Zoo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!