Så får du gratis tårta när du tyller år.
Så får du gratis tårta när du tyller år. - Foto: Janerik Henrikssson/Tomas Oneborg/SvD/TT

Så får du gratis tårta från Ica när du fyller år – knepet många missar

Ica ger bort gratis födelsedagstårtor, men bara till vissa kunder. Nyheter24 har tagit reda på vad som krävs för att få en gratis tårta.


Att fylla år är något som många brukar tycka om. Att bli uppvaktad, äta tårta och kanske få en och annan present.

Ett företag som gärna uppmärksammar din födelsedag lite extra är Ica. De ger nämligen bort gratis tårtor till de som fyller år, om man så kallad “stammis”. Men det är inte alla kunder som får en gratis tårta. Nyheter24 har tagit reda på vad som krävs för att få en tårta av Ica.

De flesta kunder får antingen en prinsesstårta eller kladdkaka av sin butik. Men eftersom att vissa kunder kan bli helt utan tårta när de fyller år kontaktade Nyheter24 Ica, för att ta reda på vad som egentligen krävs för att få en gratis tårta när man fyller år.

Så gör du för att få en gratis tårta

Jenny Gerdespressansvarig på Ica Gruppen, svarade att det beror på att de olika butikerna ägs av fria handlare.

– Ica-butikerna ägs och drivs av fria handlare. Varje Ica-butik bestämmer själv om och hur de vill uppmärksamma en födelsedag och det är därför det kan skilja sig åt mellan olika butiker, säger Gerdes till Nyheter24.

Så det gäller helt enkelt att vara stammis på en Ica-butik som har födelsedagserbjudanden, för att få en gratis tårta. Det är också därför det skiljer sig åt vilken tårta eller kaka man får, då varje butik har egna erbjudanden.

Vill man veta om den Ica-butik man själv handlar på har några födelsedagserbjudande är det bäst att fråga ägaren av den butiken.

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!