Ilska efter Systembolagets inlägg om träning: "Väldigt dumt..."

Systembolaget har väldigt tät och genuin kontakt med sina kunder. Titt som tätt slänger de ut diskussionstrådar som konsumenterna mer än gärna beblandar sig i. Men ibland kan lite dålig stämning uppstå.


Det var tidigare i veckan som Systembolaget gick ut och meddelade allmänheten den stora bomben att: 

De nu slutar med plastpåsar efter hela 56 år. 

I sitt Facebookinlägg berättade företaget att deras relation med plastpåsen blev ohållbar. Under 2022 producerade Systembolaget plastpåsar vars sammanlagda koldioxidutsläpp motsvarade 112 varv runt jorden med flygplan. Företaget har haft sina plastpåsar sedan 1967, men nu är det alltså slut med det.

Nu uppmanas kunderna att istället ta med sig egna påsar. 

"Hej då plastpåsen. För att minska vårt miljö- och klimatavtryck tar vi snart farväl av plastpåsen. Ta gärna med en egen påse när du handlar hos oss.", skriver Systembolaget i sitt Facebookinlägg.

Systembolaget skrotar sina plastkassar. Bildkälla: Systembolaget.se

En annan sak som hänt under den senaste tiden är att Systembolaget höjt sina priser. Den drastiska höjningen är någonting som svenskarna märkt av tydligt.  

I mars höjdes priserna i genomsnitt med 3 procent. Mer om det kan du läsa här.

Ilska efter Systembolagets inlägg om alkohol och träning

Sin Facebooksida använder Systembolaget till stor del för att dela med sig av nyheter till sina kunder. I diskussionstrådarna svarar de alltid flitigt och utförligt för att kunderna ska bli så nöjda som möjligt. 

Oftast får de ta emot lovord men titt som tätt kan kunder bli lite vrånga. Exempelvis nu när de lagt upp ett inlägg som handlar om huruvida man kan träna bakis. 

Inlägget fick många kommentarer. Bildkkälla: Systembolaget/Facebook

"Är du fullt frisk kan du träna bakfull – det tycks inte vara farligt för hjärtat. Men skaderisken är högre. Det bästa är i så fall att välja en träningsform som inte kräver så mycket koordination, exempelvis en lagsport som fotboll", skriver de och refererar till en intervju de gjort med idrottsforskare vid GIH.

"När det kommer till alkoholens effekter på styrketräning så har mängden alkohol stor betydelse. Små mängder alkohol påverkar inte mycket, medan större mängder ger försämrad effekt. Förmågan att bygga muskler påverkas negativt av alkohol", fortsätter inlägget. 

Bildkälla: Kallestad, Gorm/TT

– Om man är intresserad av att bli så stor och stark som möjligt så ska man kanske minimera eller till och med eliminera alkoholintaget, säger Mikael Mattsson i intervjun. 

Mattsson förklarar att detta hänger ihop med att kroppens tillväxthormoner och testosteronnivåer sänks av alkohol.

Det går att träna bakfull om du är helt frisk, det förefaller inte vara farligt för hjärtat. Däremot ska man ha klart för sig att skaderisken ökar, menar Örjan Ekblom.

Även om det aldrig är bra att bli bakfull ur hälsosynpunkt, så är det bättre att träna än att inte träna alls. Enligt Ekblom kan det dock vara en bra idé att vänta några timmar till dess att kroppen har återhämtat sig.

Men i kommentarsfältet så har det hela rört upp känslor hos både den ena och den andra. 

Några av kommentarerna. Bildkälla: Systembolaget/Instagram

Systembolaget svarar dock artigt tillbaka och nämner då och då att det är helt ok att man ibland tycker olika. 

Inlägget i sin helhet hittar du här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tränar du bakis?
Tack för din röst!