Normalmiljardären förlorade tre av sina fyra barn i terrorattacken.
Normalmiljardären förlorade tre av sina fyra barn i terrorattacken. - Foto: Mads Claus Rasmussen/TT/Stella Pictures

Normalmiljardärens tragedi – förlorade sina barn i en terrorattack

Anders Holch Povlsen är en av ägarna till populära butikskedjan Normal. Han har tillgångar på över 75 miljarder kronor. Men Normalmiljardären har varit med om en stor tragedi.


Anders Holch Povlsen är en av ägarna till den populära danska butikskedjan Normal som finns runt om i stort sett hela Sverige. Butikerna säljer allt ifrån billigt smink, choklad och schampoo till hudvård och köksredskap.

Anders Holch Povlsen äger även modekoncernen Bestseller, där ingår flera kända märken som Vero moda, Only och Jack & Jones. Enligt Forbes ska Anders Holch Povlsen har tillgångar på över 75 miljarder kronor.

Normal i samarbete med sexleksaksjätten: "Hör inte hemma här"

Förlorade sina barn i en terrorattack

Men trots den enorma rikedomen har Anders Holch Povlsen och hans familj gått igenom riktigt tuffa tider. 

Påsken 2019 var Anders och frun Anne Holch Povlsen och deras fyra barn på semester på ön Sri Lanka. Sista natten spenderade de i huvudstaden Colombo, vilket även Expressen rapporterat om.

På påskdagen skulle familjen äta frukost på Shangri-La Hotel. Då inträffade det som inte får hända, staden skakades av flera explosioner, terrorattacker som IS senare tog på sig.

En av bomberna detonerade på hotellet där familjen befann sig och dödade tre av familjens fyra barn, Alma, 15, Agnes, 12, och Alfred, 5. Familjens yngsta dotter Astrid överlevde, skriver Expressen.

Bilder från begravningen i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

Danska kronprinsfamiljen var med på begravingen 

Begravningen ägde rum i Danmark och det var en mörk dag för alla invånare. Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen och den danska kronprinsfamiljen var på plats för att hedra offren, skriver Expressen.

Till en minnesstund i hembyn Brande hade Anders och Anne Holch Povlsen skrivit ett uttalande, som lästes upp av kyrkoherden, skriver Expressen.

"Vi skickar våra käraste hälsningar, käraste tankar och är djupt tacksamma över all värme vi mottagit de senaste dagarna. Förlusten av våra älskade barn Alma, Agnes och Alfred är helt obegriplig", skrev paret bland annat i brevet.

Normal har öppnat kafé – så lite kostar en kaffe

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!