Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Morgonens nyheter 10 maj

Här är morgonens nyheter i korthet.


Polisbil voltade två varv under biljakt

Det var vid 23-tiden på torsdagskvällen, i samband med en biljakt, som en polisbil voltade ”två varv”, enligt räddningstjänsten. Patrullen i bilen fick inga eller lättare skador och två personer, vilka färdades i den bil som polisen förföljde, kunde säkras, rapporterar GP.

Marcus & Martinus om hatet 

Under Eurovision Song Contest 2024 representerar Marcus & Martinus Sverige - något tvillingduon hånats och hatats för i hemlandet Norge. I en intervju med TT spelar Marcus upp ett ljudklipp: ”Jävla landssvikare, gå och häng dig själv!”, hörs en röst säga. Men tvillingarna säger sig vara ”ganska bra på att lägga bort sådana här saker”, samtidigt som de betonar att det inte är första gången någon av en annan nationalitet tävlar för ett annat land. 

– Det här har ju hänt förr. Så varför ska vi bli kallade för bröderna Quisling, som är den störste förrädaren i Norge genom tiderna?, säger de till TT

Här kan du läsa mer om påhoppen mot Marcus & Martinus.

Flicka våldtogs på skoltoalett - tonårspojke döms 

Det var i somras som en flicka blev inknuffad på en toalett på en gymnasieskola i Uppsala. Där utsattes hon sedan för en våldtäkt av en tonårspojke. Pojken döms nu till ett års sluten ungdomsvård och ska också betala drygt 250 000 kronor i skadestånd till flickan. 

Här kan du läsa mer om domen mot tonårspojken.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!