I Botkyrka, Maria Wetterstrands hemkommun, har 25 miljöpartister lämnat partiet för alliansen.
1 av 2
I Botkyrka, Maria Wetterstrands hemkommun, har 25 miljöpartister lämnat partiet för alliansen. - Foto: Niklas Larsson/Scanpix
Utbrytargruppen, "Gröna för alliansen", leds av Ardavast Reshdouni.
2 av 2
Utbrytargruppen, "Gröna för alliansen", leds av Ardavast Reshdouni. - Foto: Miljöpartiet Pressbild

Miljöpartist ansvarig för alliansens miljöpolitik

Runt 25 miljöpartister har hoppat av partiet för att samarbeta med alliansen i Botkyrka – Maria Wetterstrands hemkommun. Men miljöpartiet Botkyrka menar att en stundande arbetslöshet ligger bakom avhoppet.


BOTKYRKA. Ardavast Reshdouni, i dag ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden för miljöpartiet, blev tillfrågad att leda gruppen som kallar sig  "Gröna för alliansen". Han känner att det finns mer utrymme att driva miljöfrågor inom det borgerliga blocket.

– Under mandatperioden och sommaren har flera frågat varför vi inte röstar med vissa av alliansens förslag. Det har varit flera bra initiativ som vi valt att inte rösta för, av självklara skäl. Man vill värna om samarbetet med majoriteten, säger Reshdouni till Nyheter24.

Om det skulle bli en borgerlig seger så skulle Reshdouni bli en central aktör i kommunens miljöfrågor.

– Jag har fått förfrågan att vara ansvarig för miljöpolitiken inom alliansen och det är mycket smickrande. De har mycket högt förtroende för min och andras kunskap i miljöfrågor, säger Reshdouni.

Men enligt Niklas Gladh, gruppledare för miljöpartiet i Botkyrka, letar Reshdouni helt enkelt efter ett nytt jobb.

– När vi fattade beslut om vår kommunlista här i Botkyrka fick inte Ardavast förnyat förtroende att stå på listan inför höstens val, säger Gladh till Aftonbladet.

Enligt Gladh ströks Reshdouni efter att han sagt att partiet blundar för den islamifiering som sker i Sverige. Uttalandet upprörde många inom partiet.

Reshdouni hävdar dock att det bara är möjligheten att driva miljöfrågor som motiverar hans avhopp. Men han erkänner att har varit svårt att få sin röst hörs inom partiet.

– Det är många som har upplevt att de inte lyssnar, att det är inte är så högt i tak som man trott, säger Reshdouni till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!