– Det spelar ingen roll hur pass länge sen det var. Att inlägget skrevs för två år sedan visar bara hur dålig koll regeringen har på sina tjänstemän, säger ordföranden för Sveriges unga muslimer till Nyheter24.
1 av 2
– Det spelar ingen roll hur pass länge sen det var. Att inlägget skrevs för två år sedan visar bara hur dålig koll regeringen har på sina tjänstemän, säger ordföranden för Sveriges unga muslimer till Nyheter24.
Mohammed Amin Kharraki tycker att regeringen borde ha bättre koll på sina tjänstemän.
2 av 2
Mohammed Amin Kharraki tycker att regeringen borde ha bättre koll på sina tjänstemän. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Nyamko Sabunis medarbetare anmäls för hets mot folkgrupp

Tjänstemannen Henrik Emilsson (fp) anmäls nu av ungdomsorganisationen Sveriges unga muslimer för sitt blogginlägg om Islam.


Henrik Emilsson, tjänsteman hos integrationsministern Nyamko Sabuni, fick tidigare i veckan ett blogginlägg från 2008 avslöjat av Expressen.

I blogginlägget skrev Henrik Emilsson bland annat:

"Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare - bara förvirrade eller onda."

Nu har Henrik Emilsson anmälts för hets mot folkgrupp av organisationen Sveriges unga muslimer.

Mohammed Amin Kharraki, ordförande för Sveriges unga muslimer, säger till Nyheter24:

– Vi var övertygade om att det var rätt att anmäla Henrik Emilsson. Vi har varit med om liknande fall många gånger och då inte gjort någonting åt saken. Men den här gången var vi verkligen tvungna att agera.

Mohammed Amin Kharraki beskriver händelsen som ett bevis på den islamofobi som finns bland Sveriges politiker.

– Uttalandet kom inte från någon okänd person på nätet. Uttalandet kommer från en förtroendevald ministers stab. En person som jobbar hos integrationsministern.

När Expressen fick tag i Henrik Emilsson gav han svaret: "Det är så länge sen...". Hur påverkar det er åsikt om fallet?

– Det spelar ingen roll hur länge sen det var. Att inlägget skrevs för två år sedan visar bara hur dålig koll regeringen har på sina tjänstemän.

Mohammad Amin Kharraki tycker att liknande tendenser finns i alla riksdagens partier, men poängterar att de är tydligast hos folkpartiet.

– Vi har fått god respons från en del folkpartister, som stödjer vår anmälan. Men partiet visar ofta tydlig antimuslimsk ton i deras politik. Vi har varnat för den växande islamofobin under flera år. Nu kan vi konstatera att den faktiskt är här, avslutar Mohammad Amin Kharraki.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!