Thomas Östros (s) får inte komma på besök.
Thomas Östros (s) får inte komma på besök. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Östros portas från fabrik

Under tisdagen skulle toppolitikern Thomas Östros (s) besöka Sca hygiene products. Nu har företaget ställt in besöket.– Jag tycker att det är att trampa på demokratin, säger Kerstin Zander (s).


FALKENBERG. Enligt Kristina Nilsson, fabrikschef på Sca hygiene products, vill inte företaget kopplas ihop med partipolitik.

– Vi vill inte att vår fabrik ska kopplas ihop med partipolitik. Det gäller alla partier, säger Kristina Nilsson.

Bakom beslutet står Svenskt näringsliv som uppmanat sina 60 000 medlemsföretag att inte tillåta politiska möten under arbetstid. Socialdemokraternas programansvariga i Falkenberg menar att det är den uppmaningen som ligger till grund för portningen.

– Jag får ofta höra som politiker att man inte har någon förankring i verkligheten, och när man då försöker få ut politikerna så blir det såhär; att de inte får komma, säger Kerstin Zander enligt Sveriges Radio.

Men kan du förstå argumentet att arbetsplatsen inte ska vara något politiskt slagfält?

– Nej. i det här fallet så vet jag att Svenskt näringsliv har gått ut med ett brev till sina medlemmar där man säger att man ska avstå från politiska besök. Jag tycker att det är att trampa på demokratin, säger Kerstin Zander.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!