... statsminister Reinfeldt och finansminister Borg - moderater.
1 av 2
... statsminister Reinfeldt och finansminister Borg - moderater. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
De rödgrönas valmanifest sågas av...
2 av 2
De rödgrönas valmanifest sågas av... - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Reinfeldt sågar rödgrönt manifest

Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg sågar - inte helt oväntat - de rödgrönas regeringsplattform.


Under tisdagen presenterade de rödgröna partierna sitt första - och därmed historiska - gemensamma valmanifest. Eller regeringsplattform, som oppositionspartierna kallar det.

Inte helt oväntat var moderate statsministern, Fredrik Reinfeldt, och hans partikollega, finansminister Anders Borg, inte sena med att såga manifestet jäms med fotknölarna:

– Det går inte att regera Sverige på de här 18 sidorna, var statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldts dom över det rödgröna manifestet.

På en pressträff tillsammans med Anders Borg satte Reinfeldt tonen - som på sociala nätverkssajten Twitter senare konkretiserades i glåpordet "minifest" i stället för "manifest".

Statsministern går dessutom till motanfall i skattefrågan:

– Det är inte det att de inte kan tänka sig att sänka skatter, men det får aldrig, aldrig gå till dem som jobbar, säger Reinfeldt och beskriver valet mellan dem som vill satsa på ”samhällsbärarna” och de som vill satsa på dem som inte jobbar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!