Eller utan?
1 av 3
Eller utan? - Foto: Regeringen.se
Med miljöpartiet?
2 av 3
Med miljöpartiet?
Hur ska Reinfeldt bilda regering?
3 av 3
Hur ska Reinfeldt bilda regering? - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Reinfeldt: "Allting som inte sägs av mig är fel"

Vill slippa spekulationer om samarbeten och alliansöverenskommelser.


På måndagen höll statsminister Fredrik Reinfeldt presskonferens från Rosenbad. Han konstaterade inledningsvis att valdeltagandet växer, att valet är avgjort och att alliansen stärkts.

Han påpekade också att moderaterna ökat i flera städer som tidigare varit starka socialdemokratiska fästen. 

Frågan på allas läppar - om alliansen kan få till ett samarbete med miljöpartiet och hur sverigedemokraternas roll kommer se ut - fick dock inget glasklart svar. I stället uppmanade statsministern till lugn och att låta processen få ta den tid den tar.

– Vi tar ansvar utan att använda ord som kaos utan precis som det är, med ordning och reda i det tempo och den takt som behövs, sa Reinfeldt och fortsatte:

– Det är bra om valresultatet får sjunka in.

Reinfeldt pekade på att sd:s kärna är djupt främlingsfientlig och men att alla som röstat på dem inte nödvändigtvis är rasister, utan att "mycket inte står rätt till".

Han nämner en misstro mot etablissemanget, politikerna och medierna som en av orsakerna till det starka stödet för sverigedemokraterna.

Vad gäller bildandet av en riksdagsmajoritet meddelade Reinfeldt att han inte kommer att förhandla via medierna eller dela med sig av någon information om processen förrän den är klar.

Och man ska inte lita på någon annans besked än hans i frågan.

– Allting som inte sägs av mig är fel, sa Reinfeldt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!