Eric Rosén har slutat som nyhetschef på Nyheter24.
1 av 5
Eric Rosén har slutat som nyhetschef på Nyheter24. - Foto: Karin Bylund
Tom Cruise - galen, utan vårdnaden om dottern och hyllad av en sekt.
2 av 5
Tom Cruise - galen, utan vårdnaden om dottern och hyllad av en sekt. - Foto: AP Photo/Paul White/Scanpix
Steffo Törnquist håller inte på med någon vaskning.
3 av 5
Steffo Törnquist håller inte på med någon vaskning. - Foto: Johan Augustin/Nyheter24
Nyfödda pandaungar på Nordens Ark - en av alla djurnyheter som lockat läsare i veckan.
4 av 5
Nyfödda pandaungar på Nordens Ark - en av alla djurnyheter som lockat läsare i veckan. - Foto: Tom Svensson / Nordens Ark
All PR är bra PR?
5 av 5
All PR är bra PR? - Foto: Stefan Lindblom/SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 28: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 28:

INNE

1. Djur

Filmfestival för internetkatter, det ena gulliga djurreportaget efter det andra och djur i fångenskap som dödar människor. Djurriket är så jävla inne just nu - på gott och ont.

2. Thomas Daigle

Han sparade ihop till sin sista avbetalning på huset genom att samla på encentare. 62 000 pennies, närmare bestämt. I en tid där allt ska betalas på kort eller med värdepapper är det uppfriskande med lite hederligt sparande. Cash is king och myntrullar borde vara mer inne än vad de faktiskt är.

3. Christian Pikulak

Ägaren för Musicnation som skulle arrangera en festival i Helsingborg portade Jockiboi efter att ha kollat upp vem "förebilden för ungdomar" egentligen är. Det borde fler göra.

4. Steffo Törnquist

När någon säger tennisveckan i Båstad tänker du kanske på folk som sprutar champagne över varandra eller än värre - vaskar en flaska. Teveprofilen och livsnjutaren Steffo låter givetvis inget gå till spillo - och för det förtjänar han en plats på innelistan.

5. Tetra Pak

Det är verkligen ingen rolig story som kablats ut från London över världen om miljardärsparet Hans Kristian och Eva Rausing. Men en sak är säker - historien om knark och död har fått folk att påminnas om Tetra Pak - en fantastisk uppfinning i sig.

UTE

1. Tom Cruise

Han har spårat totalt, hyllas av sin scientologsekt som övernaturlig och blivit av med vårdnaden om Suri efter skilsmässan med Katie Holmes. Det här kan vara det sista vi ser av Mission Impossible-stjärnan i rampljuset. Hoppas.

2. Eric Rosén

Mannen som styrt inne- och utelistan sedan flera år tillbaka har nu lämnat skeppet. Sorry, Eric - vi kommer att sakna dig men nu är du ändå lite ute. Tack för allt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!