Barn
1 av 2
Trygga nu: Barn som ej kan uppvisa färdbevis ska inte längre slängas av. Det kan man kalla service. - Foto: SJ
Stockholm
2 av 2
Pendlare: Crister Fritzon åker själv tåg till jobbet från bostaden i Järfälla. Men en årslön på 3,9 miljoner har han helt klart råd med ett månadskort. - Foto: SJ

Nye SJ-chefens stora löfte: Ska sluta kasta av barn

SJ tar sig i kragen och ska inte längre slänga av barn från tågen. Det är emot företagets värderingar, säger Crister Fritzon, ny vd.


SJ:s tidigare "värderingar"

2008. En fyraåring lämnades ensam kvar på perrongen i Lund, konduktören menade att tåget var försenat och behövde komma iväg. 

2009. Fem tunt klädda afghanska flyktingbarn mellan 14 och 18 år tvingades kliva av tåget i Sävsjö mitt i vintern när de saknade biljett och pengar. 

2012. Fyra barn mellan ett och sju år slängdes av i Tierp tillsammans med deras 18-åriga storasyster när deras mamma missat tåget i Upplands Väsby. 

STOCKHOLM. En ny nivå på servicen presenterades i dag av SJ. Barn ska inte längre slängas av deras tåg. 

– Det är emot företagets värderingar, säger Crister Fritzon, ny vd, som nu går emot företagets tidigare handlingar. 

Barn ska inte längre kastas av hur som helst. 

– Detär helt oacceptabelt att kasta av barn. Det är emot allagrundläggande värderingar vi har, säger Fritzon i en intervju med Dagens Nyheter.

Tror att alla känner till det

Fritzon tar SJ:s värderingar i kragen och poängterar att sådant här inte får hända:

– Vi har 5 000 anställda och vad jag vet har man arbetat hårt med att få ut den informationen. I dag tror jag att alla verkligen känner till att barn aldrig ska kastas av tåg, säger Fritzon till Dagens Nyheter


SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!