Henrik Eriksson tillträder som tf chefredaktör.
1 av 2
Henrik Eriksson tillträder som tf chefredaktör.
Ehsan Fadakar lämnar Nyheter24 och ska börja arbeta på Aftonbladet.
2 av 2
Ehsan Fadakar lämnar Nyheter24 och ska börja arbeta på Aftonbladet. - Foto: Karin Bylund

Henrik Eriksson blir ny tf chefredaktör för Nyheter24

Nyheter24:s chefredaktör Ehsan Fadakar lämnar och ska börja som sociala medier-chef på Aftonbladet. Ersätter som tillförordnad chefredaktör gör Henrik Eriksson, som här svarar på några frågor.


För de som inte känner dig - vem är du? 

– Jag har jobbat på Nyheter24 i två år, sedan i somras som nyhetschef. Som person är jag väldigt driven och älskar att jobba med nyheter på webben. Det som kännetecknar mig mest är att jag är väldigt nyfiken och alltid vill utvecklas. Samtidigt är det också viktigt att de jag jobbar med också gör det. Jag tycker att jag är bra på att pusha andra till att utvecklas och bli bättre journalister samtidigt som de får ta mycket eget ansvar.  

Vad händer med Nyheter24 den närmaste tiden? 

– Under 2013 kommer vi att utöka redaktionen. Vi ska fortsätta att vara Sveriges mest digitala och virala nyhetssajt. Vi ska vara det självklara valet för våra läsare som har växt upp med nätet. Vi vill även knyta till oss flera stora och kända krönikörer till sajten. Vad gäller den närmaste framtiden kommer vi att bygga vidare på det vi har i dag. Självklart har jag fler idéer, men jag kan tyvärr inte avslöja allt här och nu.  

Vilka är dina mål som tf chefredaktör? 

– Mitt mål är att Nyheter24 år 2014 ska ha en miljon unika besökare i månaden. Vi ska ha flera stora avslöjanden, vara bäst på nätet och bevaka det som händer där. På så sätt kan vi engagera våra läsare och få de att känna sig delaktiga. 

– Jag vill också passa på att tacka Ehsan för de här två åren vi har jobbat ihop. Han har lärt mig vad det innebär att arbeta på Nyheter24 och fått mig att förstå vad Nyheter24 är och står för. Jag önskar honom all lycka till.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.