Tomma hyllor i Lunds affärer
1 av 2
Tomma hyllor i Lunds affärer
Vattnet ska kokas innan användning i Lund
2 av 2
Vattnet ska kokas innan användning i Lund - Foto: Scanpix

Så överlever Lund utan dricksvatten

I tisdags kom uppmaningen från Miljöförvaltningen i Lund och VA Syd att koka sitt vatten med omnejd på grund av bakterier. Så här klarar sig Lundaborna.


Detta har hänt

I tisdags, vid en rutinkontroll, hittades bakterier i vattnet i Lund med omnejd. VA Syd meddelade då att det var säkrast att invånarna kokade sitt vatten innan det användes. I dagliga uppdateringar via sin hemsida, har VA Syd uppmanat till fortsatt kokning av dricksvattnet. Genom att spola ut vatten, söka källan genom provtagning, tömma och rengöra reservoarer fortgår arbetet med att hitta bakteriekällan. 

Om du bor i Lund med omnejd, håll dig uppdaterad på VA Syds hemsida. 

LUND. Bakteriekällan i Skåne har fortfarande inte hittats, och VA Syd fortsätter sitt sökande. "Fortsätt koka vattnet" - det är kommentaren från VA Syd för tillfället. 

 Lundaborna verkar ta det hela med ro, om än med viss irritation. 

– Det är jobbigt och omständigt att köpa vatten. Seven Eleven serverar inte ens kaffe på grund av detta. Ingen har blivit sjuk hittills, så jag har börjat dricka vattnet i kranen igen, säger studenten Hedvig von Arnold Antoni till Nyheter24

VA Syd uppmanar alla i Lund att fortsätta koka sitt vatten. Ny information kommer under lördagen. 

– Det är ingen kris direkt, men det är lite irriterande att de inte har hittat problemet än, säger studenten Lovisa Haeger till Nyheter24

Även på sociala medier skriver de drabbade om hur de klarar sig utan det vanligtvis porlande vattnet:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!