Programledaren Simon Svensson och veckans gäst Soran Ismail.
Programledaren Simon Svensson och veckans gäst Soran Ismail.

"SD är ett rasistiskt parti utan rasister"

Nyheter24 inleder ett poddsamarbete med "Veckans viktigaste intervju". I premiäravsnittet intervjuas Soran Ismail – om bland annat Sverigedemokraterna.


De gör podden

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Efter sju avsnitt på egen hand inleds nu ett samarbete mellan podden "Veckans viktigaste intervju" och Nyheter24

Varje vecka kommer en ny intervju där komikern och radioprofilen Simon Svensson frågar ut någon som på ett eller annat sätt är en makthavare. Allt med en stor skopa satir.

"SD – en gammal gubbes kropp som de piffat till"

Bland de tidigare gästerna återfinns Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg, Moderaternas före detta partisekreterare Per Schlingmann och centerpartisten Fredrick Federley. Nu har det blivit dags för Soran Ismail.

I intervjun pratar han bland annat om Sverigedemokraterna – som han kallar "ett rasistiskt parti utan rasister".

– Det är en gammal gubbes kropp som de har piffat till, sminkat upp och satt på en fin kostym. Vi ser bara det fina yttre. Media och journalisters uppgift är att klä av och visa naket vad är dom är. Om folk sen fortfarande vill gå till sängs med SD ska de inte kunna säga det var en snygg modell, för nej det var en gubbe, säger han i programmet om SD:s politik.

Lyssna på podden här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervjus hemsida.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.