Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
Gustav Holmström och Magda Omerspahic. - Foto: Nyheter24

Tio saker du ska leta efter hos en partner

Nyheter24:s Magda Omerspahic och Gustav Holmström berättar vad du ska leta efter hos en framtida partner.


Vi två

Gustav Holmström och Magda Omerspahic är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

Enligt Gustav ska partnern helst älska chips, kaffe och hitta rätt i stan.

1. Lokalsinne

Vi kan säga det på en gång. De flesta av oss saknar helt lokalsinne. Det är ett faktum. Därför är det självklart att leta efter en partner som faktiskt har det. Det är ju jobbigt att gå vilse.

2. Chipssinne

Låt mig förtydliga. Det är inte viktigt att partnern gillar att äta chips. Det viktiga är att hen accepterar mitt chipsätande. Skulle hen sedan gilla chips så är det självklart bra. Gärna dillchips. De är godast.

3. Inte för varm

Det är mysigt och underbart att ha någon att kura ihop sig med när man sover. Det är ett faktum. Det är också ett faktum att det är jobbigt att sova med någon som är varm som ett mindre element. Lagom är bäst.

4. Kaffe

Det är helt enkelt omöjligt att gilla någon som inte gillar kaffe. Sorry, tedrickare.

5. Tedrickare

Okej, jag är inte orimlig. Ni är också välkomna.

Även om Magda håller med om att lokalsinne är viktigt så finns det andra saker som är aningens viktigare.

1. Kunna laga mat

För alla oss som är totalt ointresserade av att stå vid spisen så uppskattar vi inget så mycket som när hen lägger upp en fin köttbit på tallriken med stil.

2. En handyhen

Två plankor, några spikar och din favoritmänniska har lyckats snickra ihop en bokhylla. Eller så upptäcker hen att du har ett hål i byxan och knåpar ihop det.

Det är något sexigt med människor som reder sig själva och löser de små tekniska problemen i hemmet (som man inte bryr sig om).

3. Humoristisk citatmaskin

Världens viktigaste grej! Får du inte mig att skratta och kan du inte dra sjuka skämt så gör jag en N-Sync på dig – "Bye, bye, bye". Vi måste kunna skratta åt livets absurditeter och jag vill helst ha svårt att andas av alla skrattattacker. Ungefär på den nivån är det.

4. Inte vara snål

Snälla, ingen vill tjafsa om pengar. Så antyd inte att du "betalade sist" på ett tillrättavisande sätt, såvida det inte händer HELA tiden – men då har du ju också med en snål person att göra. Satsa på balans.

5. Jämställdhet

Att vara insatt i jämställdhet och genus är viktigt för hela vårt förhållandes existens. Och för våra framtida barns eventuella existens.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.