Jenny Madestam och Simon Svensson.
Jenny Madestam och Simon Svensson.

"Det kommer synas andra kvinnor i teve nu"

I veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju" har Simon Svensson pratat med statsvetaren Jenny Madestam. Varför syns hon inte lika mycket längre?


Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Kan man slitas ut som expert? Ja, om man är kvinna kan man det. Det menar statsvetaren Jenny Madestam i den här veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju".

Med programledaren Simon Svensson pratar hon bland annat om att hon inte är lika populär längre bland medierna – man har tröttnat på henne.

– Min egen spaning är att som kvinna slits man ut.  Det kommer synas andra kvinnor i teve nu under supervalåret, säger hon i podden.

"Madestam-fenomenet"

2011 myntades "Jenny Madestam-fenomenet" av PM Nilsson i en Facebookkonversation. Något som rörde upp många – inklusive Madestam själv.

– Det jag blev arg över var att han lika gärna hade kunnat säga "Stig Björn Ljungren-fenomenet" eller "Sören Holmberg-fenomenet" som är män som syns och hörs frekvent i media. Jag tycker det var elakt och extremt manschauvinistiskt, säger hon i poddavsnittet.

Lyssna på avsnittet här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervju här.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

/
VVI
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!