16 procent av de tillfrågade mellan 18 och 29 år har avbrutit sex för ett telefonsamtal. Inte bra för förhållandet menar sexologen.
16 procent av de tillfrågade mellan 18 och 29 år har avbrutit sex för ett telefonsamtal. Inte bra för förhållandet menar sexologen.

Unga avbryter sexakten- för att svara i telefon

Tusen danskar kan inte ha fel.
Våra smartphones håller på att ta över sexlivet.


Tidsbrist?

Se till att ändå hinna med en snabbis på lunchen. 

Här är sexappen som klockar ditt samlag.  

DANMARK. Vi håller dem i handen på gymmet, i badkaret, under begravningar och på dejter. 

När vi äter, kissar, sover och umgås. 

Våra telefoner har en allt större del av livet och nu visar det sig att de till och med får slinka med ner i sänghalmen. 

Var sjätte dansk har stoppat akten

Förra veckan sammanställdes nämligen en undersökning som visade att var sjätte dansk mellan 18 och 29 år någon gång har stoppat en intim kärleksakt bara för att svara i sin mobiltelefon, enligt Sydsvenskan

Studien genomfördes av opinionsinstitutet Yougov för Metroexpress och hela 1011 personer mellan 18 och 74 år medverkade. Statistiken togs fram genom att ställa frågan "Har du någon gång avbrutit ett samlag för att besvara ett telefonsamtal?". 

Inte bara unga

Av svaren att döma har även äldre en ovana att greppa luren vid intima tillfällen, men högst andel ja-svar kom från de yngre. 

I gruppen 18-29 år svarade 16 procent ja och bland 30-39 åringarna var det elva procent som svarade ja på frågan. 

"Inte bra för parförhållandet"

Sexologen Vivi Hollaender är orolig för att tekniken kommer döda romantiken och parförhållanden. Enligt henne klagar män på kvinnors vana att prata i telefon och hänga på Facebook medan kvinnorna i sin tur ogillar männens internet-surfande, skriver Sydsvenskan.  

- Det är utan tvivel inte bra för parförhållandet. Man sänder ju en signal om att man nedprioriterar romantiken och sin partner, säger hon till Metroexpress.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.