- Foto: TT BILD / Ap

10 anledningar till att en pub är bättre än en nattklubb

Det är helg! Det är dags att ha kul! Det är dags att INTE besöka en nattklubb!


Det finns mat!

Alltså gammalt klassiskt fettdrypande pubkrubb. På en nattklubb kan du kanske få någon form av frysrätt för ett par hundra spänn. På en pub kan du få en hamburgertallrik. Lätt val.

Bildkälla

Inget inträde!

På en nattklubb måste du allt som oftast först tränga dig igenom en lång och jobbig kö innan du måste flirta upp en dörrvakt för att sedan betala en massa pengar i inträde. Sen betalar du en garderobsavgift. På en pub är det bara att traska in och lägga pengarna på mat och öl i stället.

Bildkälla

Du hör vad folk säger!

Visst, det kanske kan vara lite sorl men allt som oftast hör du faktiskt vad dina vänner säger. På en nattklubb hör du mest basen. Ofta i flera dagar efter besöket. 

Bildkälla

Du behöver inte dansa!

På en nattklubb måste du mer eller mindre svinga runt benen. På en pub kan du lugnt och stillsamt sitta på din plats, utan att någon blir det minsta arg över det.

Bildkälla

Utbudet!

På en nattklubb beställer du "en stor stark" eller möjligtvis "en god drink". På en pub kan du faktiskt ta dig tid att välja. Inte minst eftersom att de brukar ha rätt mycket att välja på.

Bildkälla

Det finns teve!

Bara för att du KAN höra vad ditt sällskap säger betyder det inte du VILL. Därför är det trevligt att pubar ofta är utrustade med teveapparater, som dessutom påfallande ofta visar sport.

Bildkälla

Spelmaskiner!

Visst, visst, det kanske är fel att uppmuntra till att spela. Men det är fortfarande ett rätt okej tidsfördriv att ställa sig vid en Jack Vegas-maskin, slänga in några sedlar och jaga lite grodor.

Bildkälla

Den stänger!

Pubar har inte öppet till fem. Det betyder att man kan gå hem innan fem. Det brukar man vara väldigt, väldigt glad för morgonen efter.

Bildkälla

Du är inte i sämst skick!

Det är en pub. Det finns alltid original på pubar. Original som högst eventuellt spenderar lite väl mycket tid på puben ifråga. Så länge du inte är någon form av megastammis är du långt ifrån pubens sunkigaste gäst.

Bildkälla

Snacks!

På en pub så får du snacks utan att ens behöva betala för det! Sen att det oftast är synnerligen sunkiga nötter eller sega och översaltade popcorn som du får för att du ska bli törstig och köpa mer bärs behöver man ju inte tänka på. Det är ju gratis!

Bildkälla

Pub
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!