Nyheter24 lanserar videodebattartiklar
Nyheter24 lanserar videodebattartiklar

Som första nyhetssajt i Sverige: Nyheter24 lanserar videodebatt!

Som första nyhetssajt i Sverige lanserar Nyheter24 i dag möjligheten för läsare och debattörer att skicka in debattartiklar i form av filmklipp.


Debattartiklar har sett ungefär likadana ut de senaste hundra åren: runt 3000 tecken, en bild på skribenten, och signatur som visar vem skribenten är. 

Det är ett beprövat format, men att något har varit på ett sätt sedan slutet av 1800-talet betyder inte att det är det ända sättet man kan göra det på. Därför lanserar Nyheter24 i dag konceptet videodebattartiklar.

Det huvudsakliga syftet är att nå ut till personer som normalt inte skriver debattartiklar, och inkludera dessa i samhällsdebatten. Till exempel finns det säkert många yngre som är påtagligt mycket mer bekväma med att prata i ett videoklipp än att skriva en text. 

Först ut är fyra politiska toppkandidater till EU: Marita Ulvskog (S), Gunnar Hökmark (M), Christian Engström (PP) och Isabella Lövin (MP). Vill du skicka in en egen videodebattartikel, kan du läsa här om vilka riktlinjer som gäller.

Videodebattartiklar har testats förut, men då bara som en rolig grej vid något speciellt tillfälle. Vårt mål är att göra den här typen av debattartiklar till en naturlig del av vår debattsida, och i takt med att vi lär oss mer om våra läsare söker, kommer vi att utveckla och förnya.

Vi gör helt enkelt det Nyheter24 alltid gör; vi vågar testa nya grejer.

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare
Totte Löfström, debattchef
Viktor Adolfsson, nyhetschef och webbredaktör för Maktkamp24

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!