Kent Ekeroths vakter ska ha reagerat starkt.
Kent Ekeroths vakter ska ha reagerat starkt. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Kent Ekeroth i nytt krogbråk i natt

Återigen har Sverigedemokraternas Kent Ekeroth hamnat i tumult på en krog. Enligt barpersonalen överreagerade politikerns vakter, som ska ha sprejat pepparsprej och dragit batong.


HALMSTAD. Det var på James rockbar i Halmstad som nattens händelser utspelade sig, skriver Aftonbladet. Kent Ekeroth kom till krogen vid halv tvåtiden och övriga gäster ska ha reagerat på hans närvaro, skriver tidningen.

Flera gäster ska ha konfronterat politikern och bett honom gå därifrån. Något som Ekeroth ska ha vägrat. 

Vakterna fick "tokspel"

Ett vittne som Aftonbladet har pratat med menar att Kent Ekeroths säpovakter reagerade starkt på händelsen och, efter en kortare ordväxling gäster emellan, tog fram såväl pepparsprej som batong. Dessa uppgifter bekräftas av personalen på James rockbar. 

– Den här livvakten fick tokspel. Han började skrika "backa" och sprejade vilt omkring sig med pepparsprejen. Flera gäster och våra ordningsvakter fick sprej på sig när de kom fram till platsen. Det var ett jävla tumult, säger en från personalen till Aftonbladet. 

Andra vittnen kallar vakternas agerande för en "överreaktion".

Lämnade stället

Efter en stund ska vakterna, tillsammans med Ekeroths sällskap, ha lämnat krogen. Därefter kom hela sju polispatruller till platsen, skriver Aftonbladet. 

Stämningen på James ska ha varit allt annat en god. 

– Jag fick ta hand om flera gäster som fått sprej på sig. En tjej stod i ett hörn och hulkade. Att spreja vilt omkring sig så att flera blir träffade är ruttet, säger en anställd på krogen till Aftonbladet. 

”Jag blev ofredad”

Kent Ekeroth bekräftar att det skett en incident på krogen, men säpovakternas handlande vill han inte kommentera. 

– Jag blev ofredad av en grupp personer i Halmstad och säkerhetspolisen/polis ingrep mot dem. I övrigt får ni fråga Säpo om säkerhetsfrågor, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

Tidningen har även samtalat med Sverigedemokraternas pressansvarige, Martin Kinnunen, som menar att händelsen inte var så allvarlig. 

Tidigare bråk

Kent Ekeroth har vid tidigare tillfällen hamnat i bråk på krogen. I början av året kastades han ut från Stureplanskrogen Nosh and Chow. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!