1 av 3
- Foto: Privat
Jonathan hyllade med tårta.
2 av 3
Jonathan hyllade med tårta. - Foto: Privat
Jonathan.
3 av 3
Jonathan. - Foto: Privat

Jonathan betalade utmattad kunds varor – hyllas som en hjälte

Jonathan Edwjin som jobbar på Ica i Göteborg hyllas som en vardagshjälte. När en trött kund hade glömt plånboken klev Jonathan in och betalade varorna.


Jonathan Edwjin, 19, som jobbar på Ica Supermarket Majorna i Göteborg blev inkallad till chefen som ville att Jonathan skulle läsa ett mejl från en kund.

"Icas mest friska fläkt någonsin. Den mest serviceinriktade ynglingen jag stött på. Jag tänker typ en gång i veckan att "jag måste maila hans chef å göra de uppmärksamma på vilken grym anställd han är", stod det bland annat i mejlet.

Betalade kundens varor

Mejlet handlade om Jonathan, som några dagar tidigare hjälpt en trött kund som hade glömt plånboken hemma.

– Kunden kom fram till kassan när hon kom på att hon hade glömt sin plånbok hemma och ville lämna tillbaka varorna, jag frågade om hon bodde i närheten men hon sa att hon var dödstrött men hon ville verkligen ha varorna, säger Jonathan till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag sa till henne att vi löser det och att hon kan komma in och betala nästa dag men det ville hon inte, så jag frågade om hon hade swisch i stället, det var ju det minsta jag kunde göra.

Firades av chefen

"Fattar ni vilken liten vardagshjälte han är. Jonathan Edwijn. Namnet kom upp när jag swishade. Vad han än har i lön måste ni höja den. Å rama in en bild i personalrummet under temat "månadens anställd.", skrev kunden i sitt mejl till butiken. 

– Jag känner mig inte som en vardagshjälte, har väl inte gjort nån stor hjälteinsats, men liten extra grej. Hon handlade typ potatis och toapapper och det kan man ju behöva på kvällen.

Har du fått nån löneförhöjning?

– Haha! Det vet jag inte, jag har inte vågat mig på att fråga än.

Jonathan hyllades dock med tårta och kalas som chefen bjöd på.

Butiken har berättat om händelsen på sin Facebooksida. Här kan ni läsa inlägget och kundens mejl. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.