1 av 3
- Foto: Privat
2 av 3
3 av 3

Svensken: Det är mycket ambulanser här

Martin Sönderin från Östersund befinner sig just nu i Paris och var på väg ut när attackerna startade.


Under fredagskvällen har flera personer skjutits ihjäl i Paris. Minst fyra separata skjutningar ska ha inträffat i staden. Samtidigt har flera bomber detonerat och i konsertlokalen Bataclan togs mellan sextio och hundra personer som gisslan. En av personerna som hamnade mitt i attackerna är svensken Martin Sönderin från Östersund som är i Paris på semester.

– Jag är ok. Råkade vara i lägenheten precis när det hände. Vi var på väg ut men vi fick ett meddelande från en vän så vi stannade inne. Lägenheten ligger precis mitt emellan distrikt 10 och 11.

Hur mår du?

– Jag mår bra. Är orolig för min vän dock. Hon tror att hon kanske har minst tre vänner som var på konserten där de tog gisslan.

Hur är stämningen i Paris just nu?

– Vi har bara stannat i lägenheten och följer händelserna på internet. En av mina vänner är instängd på en bar.

Har du märkt något av det som händer utanför där du bor?

– Nej, inget förutom att vi har hört en hel del ambulanser. Vi såg en hel del polis med automatkarbiner tidigare i dag. Vet inte om det är normalt eller om det anade att nåt var på gång.


Har ni fått någon information från myndigheter eller officiellt håll?

– Har en vän som är här på turné med ett band och de bor på ett hotell. Tydligen blev de tillsagda att stanna inne. Allt vi vet är att gränsen är stängd. Vi har inte nån kontakt med myndigheter. Vi kan bara förlita oss på vad som sägs på nyhetssajter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.