Nu har interna dokument har läckt.
1 av 3
Nu har interna dokument har läckt. - Foto: TT
Nu vet vi mer om vad som är okej och inte okej på Facebook.
2 av 3
Nu vet vi mer om vad som är okej och inte okej på Facebook. - Foto: TT
Till exempel misshandel av barn kommer inte tas bort.
3 av 3
Till exempel misshandel av barn kommer inte tas bort. - Foto: TT

Djurplågeri och bilder på döda – här är Facebooks hemliga regler

Facebook är en förvirrande plats där det inte verkar finnas några övergripande regler. Eller?


Manliga bröstvårtor får synas men inte kvinnliga. Det är något som har diskuterats länge och som är känt. Men vad finns det egentligen för andra förhållningsregler på Facebook?

The Guardian har fått tag på delar av Facebooks interna regelverk och utbildningsböcker som används inom företaget. Och ja det är fortfarande förvirrande. Här är en lista på vad som är okej och inte okej utifrån materialet.

Hot

Enligt materialet så ska det inte vara att okej att hota till exempel Donald Trump eftersom att han är en person med extra skydd. Det ska däremot vara okej att säga "Fuck off and die", dra åt helvete och dö, eftersom att det inte anses vara ett seriöst hot.

Förklaringen ska var att känslor tas bort ur bilden när personer hotar via en tekniskt pryl och att hot och aggressioner inte betyder lika mycket online.

Videos som visar personer som dör

Det finns ingen direkt policy att personer som dör på video ska tas bort. Detta, enligt de själva, eftersom att det kan hjälpa att uppmärksamma svåra problem.

Självskadebeteende

Personer får skada sig själva på Facebook-live. Detta, enligt de själva, är för att de inte vill censurera eller skapa oro för personer som mår dåligt. Videon kommer plockas ner när det inte finns något mer en kan göra för att hjälpa personen.

Barn som utsätts för fysisk misshandel eller mobbning

Det finns inte heller här en policy för att sånt material ska tas bort från Facebook, om det inte finns ett särskilt sadistiskt inslag.

Djur som misshandlas

Behöver aldrig tas bort. Kan högst få en varningstext.

Kända personer

Personer med över 100 000 följare räknas som en offentlig person och får inte samma skydd som en privatperson, skriver The guardian.

Såhär säger Monika Bickert, ansvarig för Facebooks globala policy:

"Vi har en stor mångfald i vårt community och personer kommer ha väldigt olika idéer för vad som är okej att dela. Vart man än drar gränsen så kommer det alltid att finnas gråzoner. Till exempel gränsen mellan satir och humor och grafiskt innehåll är en gråzon. Det är väldigt svårt att bestämma om saker hör hemma på sajten eller inte"

Se hur du kan se om någon har stalkat dig på facebook i videon nedan

Läs också om David som delade en gullig på flickvännen men som möttes av massor av hat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har Facebook för slappa regler?
Tack för din röst!