1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Nichole hittade något riktigt, riktigt äckligt i handtorken

Torkar du händerna med handtork när du tvättat händerna? Då kommer du sluta med det nu.


I ett inlägg på Facebook visar en kvinna vid namn Nichole Ward från Kalifornien upp en bild på en mängd bakterier som gömmer sig i en handtork.

Nichole Ward gjorde upptäckten av en mängd bakterier i en Dyson Airblade, en handtork som blåser ut luft genom att du sticker ner händerna i den.

Efter att ha stoppat in en petriskål i handtorken under tre minuter förslöt Nichole Ward skålen och efter två dagar var den fylld av bakterier.

Bakterierna som samlades i Nichole Wards petriskål efter att hon lagt skålen i en Dyson Airblade.

“Det här är de stammar av patogena svampar och bakterier som du sveper runt dina händer, när du egentligen tror att dina händer är rena.” skriver hon i inlägget och uppmanar folk till att aldrig mer använda en handtork, utan istället torka händerna med papper.

En studie som forskare på brittiska University of Westminster gjort visar att Dyson Airblade är den mest bakteriespridande handtorken. Den sprider 1 300 gånger mer bakterier än en pappershandduk och 60 gånger mer bakterier än en traditionell handtork, skriver sajten Feber.

Airblade blåser iväg luft i en hastighet närmare 700 kilometer i timmen och bakterierna kan då spridas i upp till tre meter från enheten. För en traditionell handtork är spridningen av bakterier upp till 75 centimeter och en pappershandduk 25 centimeter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad använder du?
Tack för din röst!