6 nyheter som gör dig glad en dålig dag
från ledsen till glad - Foto: Unsplash

6 nyheter som gör dig glad en dålig dag

Häng inte läpp! Har har vi några riktigt fina nyheter som kommer lysa lite sol på din mulna dag.


Bildkälla: Unsplash

Australien lägger över fyra miljarder kronor på att rädda Stora barriärrevet.

På senare år har revet förlorat 30 procent av sin korall tack vare höjda havstemperaturer och på grund av Törnekronan, som är en slags sjöstjärna som skadar korallen, skriver Sunny Skyz.

Pengarna kommer gå till att återställa revet i form av att förbättra vattenkvalitén och att tackla Törnekronan. Så bra!

Bildkälla: Unsplash

Storbritannien förbjuder export av levande djur för slakt

Efter Brexit är det en mycket som förändras i Storbritannien, även deras lagstiftningar kring transport. Målet är nu att införa förbud mot transport av levande djur för slakt.

– Alla djur förtjänar att respekt och omsorg, det förtjänar de i alla skeden av sina liv, säger brittiska miljösekreteraren Michael Gove till The Independent.

Bildkälla: Pixabay

Bergsgorillan ökar i antal

Enligt senaste räkningen av bergsgorillorna i Virunga-bergen i Afrika, så har de ökat från 480 stycken år 2010 till 604 i juni 2016. Och om vi då lägger till de hundratal som lever utspridda i södra Afrika så blir det mer än 1 000 gorillor, skriver Sunny Skyz.

Bildkälla: Pixabay

Belize barriärrev är inte längre i fara

Det största barriärrevet som finns på norra halvklotet är officiellt inte längre i fara, enligt Bustle.

Även om det är svårt att förklara revet säkert för alltid, så är det ett faktum att Belize barriärrev förbättring indikerar på att vi kan göra stora goda förändringar i livsmiljöer som vi har förstört, om vi bara börjar bry oss om dem.

Bildkälla: Wikipedia

Miljövänligt toalettpapper 

Fler personer i världen äger en mobiltelefon än en toalett. Australienska toalettpappers-pionjären gör inte bara papper av återvunnet material, bambu och sockerrör, utan de skänker 50 procent av intäkterna till att fler ska ha tillgång till toaletter.

Baserat på det material de använder så har de beräknat att företaget hittills sparat på 50.586 träd och 98 465 965 liter vatten, lika mycket som skulle rymmas i 39 olympiska pooler, enligt Positive News.

Bildkälla: Unsplash

Storbritannien inför hårdaste förbudet mot elfenben i Europa i försök att skydda elefanterna

Den brittiska regeringen har infört ett fullständigt förbud mot försäljning av elfenbensprodukter, oavsett hur gamla, i ett försök att stoppa tjuvjakt och att skydda elefanter, skriver Sunny Skyz.

– Det här förbudet gör Storbritannien till en världsledande nation inom bekämpningen av den här blodiga handeln, och det är något WWF har kämpat hårt för, säger Tanya Steele från World Wide Fund i ett uttalande.

Fortfarande deppig? Kolla in världens gladaste bebis då.

TV: Hör konduktörens glada sång på tåget till Malmö

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du gladare?
Tack för din röst!