Folkhälsomyndigheten: Då får svenskarna besked hur det blir med sommarplanerna
Folkhälsomyndigheten: Då får svenskarna besked hur det blir med sommarplanerna - Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT, Christine Olsson / TT

Folkhälsomyndigheten: Då ger vi besked hur det blir med sommarplanerna

Nu har Folkhälsomyndigheten beslutat om när de kommer att ge besked om hur det blir med svenskarnas sommarplaner.


Det märktes under dagens presskonferens att sommaren börjar närma sig. Folkhälsomyndigheten blev överösta med frågor rörande sommarplaner.

GER BESKED I SLUTET PÅ MAJ 

Myndigheten meddelade att de i slutet av maj månad kommer att ge besked hur det blir med resor inom landet och andra sommaraktiviteter.

Folkhälsomyndigheten sa även att de kommer att sitta och göra en överblicksbild de kommande veckorna om hur sommaren förväntas arta sig.

I slutet av maj förväntas svenskarna få besked hur det blir med sommarplanerna. Foto: Jessica Gow / TT. 

FÅR IN MÅNGA FRÅGOR OM SOMMARAKTIVITETER

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten berättar att myndigheten just nu får in väldigt mycket frågor om sommaren. 

Frågorna berör bland annat camping och segling och liknande sysslor man kan ägna sig åt på sommaren. Statsepidemiologen säger att det är svårt att förutse hur läget kommer att se ut i juni. 

– Vi får just frågor om alla sommaraktiviteter som campingar och segling. Vi kommer att ta ett samlat grepp kring det här och hoppas kunna ge besked i slutet av månaden, säger Anders Wallensten.

LÄS MER: Sex veckor gammal bebis har dött av coronaviruset

LÄS MER: Quiz: Är du en jobbig jäkel? Testa här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!