Flygplanet försvann från radarn bara minuter efter start.
Flygplanet försvann från radarn bara minuter efter start. - Foto: Flightradar

Försvunna flygplanet lokaliserat – räddningsinsats pågår

Ett flygplan försvann från radarn bara minuter efter att de lyft från Jakarta med destination Pontiak. En sök-och räddningsinsats pågår.


Ett flygplan av modell Boing 737 lyfte från Jarkarta med destination Pontiak, Indonesien strax efter halv nio svensk tid under lördagen. 

Men precis efter att planet lyfte från Jakarta ska den ha tappat kontakt med marken och försvunnit spårlöst från radarn. Passagerarplanet ska ha setts flyga norrut en kort bit och nå till Javahavet innan kontakten bröts.

De ska även ha fallit cirka 3 000 meter på mindre än en minut.

Sex barn ombord

Totalt hade flygplanet 62  passagerare, varav tio av dem var barn. 

En sök-och räddningsinsats pågår för fullt och ärendet håller på att utredas. Enligt CNN Indonesia ska flera invånare på ön Male upptäckts kabelspolar, aluminium och jeanstyg i vattnet, skriver The Independent.

Personal som befann sig ombord på två fiskebåtar ska även ha varit ögonvittnen till en explosion längre ut i havet, som nu misstänks ha varit flygplanet.

Lokaliserat

Enligt officern Abdul Rasyid har planets koordinater nu lokaliserats av den indonesiska flottan. Med anledning av att det nu är kväll i Indonesien försvåras sökarbetet, men ett antal räddningspådrag är igång.

Texten uppdateras.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!