Taxibil
Bilden är en genrebild. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Solum, Stian Lysberg/TT

Taxichauffören: Det här är det störigaste du kan säga i bilen

Taxichaufförer träffar på en rad olika typer av människor, och vissa kunder är jobbigare än andra. För Nyheter24 avslöjar taxichauffören vad han stör sig mest på när kunder säger.


Taxichauffören Karem har kört taxi i 12 år för ett välkänt taxibolag, och har upplevt både det ena och det andra i sin yrkesroll. 

Han säger att han skulle kunna skriva en hel bok om allt som hänt honom på jobbet. Som taxichaufför träffar man nämligen på en väldig massa olika människor, både trevliga och mindre trevliga. 

Det här är det mest irriterande du kan säga i en taxi

För Nyheter24 berättar han om det absolut störigaste som en kund kan säga. 

– Något som irriterar mig väldigt mycket är när kunderna är fulla och dumma, men tror att de ska vara lite smarta. Då brukar de säga att jag har fifflat med taxametern, att den går fortare än vanligt. Det är väldigt irriterande. 

Taxametern är den lilla skärmen på instrumentbrädan som visar vilket pris din resa ligger på just nu, och många kunder blir upprörda när siffrorna tickar upp fortare än de skulle vilja. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Men Karem berättar att han inte har någon kontroll över det.

– Då säger jag att jag inte kan ändra taxametern. Det är taxibolaget som gör det. 

Därför varierar priset för taxiresor

Och om du någon gång suttit i en taxibil och varit nära på att påpeka ditt missnöje över det höga priset som taxametern visar – så kan det ha en naturlig förklaring. 

– Det beror på vilken tid på dagen som du åker. Det finns taxa 1, taxa 2 och taxa 3, och det är klart om det är den högsta prisklassen den tiden du åker så tickar den upp fortare. 

Karem heter egentligen något annat. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!