Olev lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar när han blev knuffad på perrongen. Det ser vi i torsdagens "Efterlyst" på TV3.
Olev lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar när han blev knuffad på perrongen. Det ser vi i torsdagens "Efterlyst" på TV3. - Foto: TV3/Efterlyst

Försökte knuffa ner man på tågspåret – polisen vädjar om tips

I december i fjol befann sig Olev på Medborgarplatsens tunnelbanestation i Stockholm. Det var då en okänd man, helt oprovocerat, försökte knuffa ner honom på spåret. I torsdagens "Efterlyst" i TV3 vädjar man nu om tips för att hitta mannen.


Det var under en onsdagskväll strax efter 21-tiden den 8 december 2021 som Olev befann sig på Medborgarplatsen och var på väg mot T-Centralen i Stockholm. 

Just då var det väldigt lugnt på Medborgarplatsens tunnelbanestation, men på perrongen mötte Olev en man som helt oprovocerat knuffade ner honom mot spåret. Händelsen tas upp i torsdagens "Efterlyst" på TV3.

– Jag bara tänker att han såg att tåget närmar sig och han är ensam, och jag står ensam och det finns inget vittne och det är det perfekta mordet, säger Olev i programmet. 

Olev är i torsdagens "Efterlyst" tillbaka på Medborgarplatsen. Foto: Efterlyst/TV3

"Då är det slut"

– Man kan se hur den här mannen på långt håll riktar in sig på målsägande och söker sig mot honom och sätter i stöten, säger kriminalinspektör Cajsa Olakangas i torsdagens "Efterlyst".  

Olev kunde greppa tag i angriparens jacka och lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar uppe på plattformen. 

Olev lyckas med nöd och näppe hålla sig kvar. Foto: TV3/Efterlyst

– Jag var mest rädd för att bli handikappad. Jag tänkte om jag dog då är det okej, då är det slut, säger Olev och fortsätter. 

– Det är otänkbart för mig att någon kan få spänning utav att någon dör. Och har avsikt att döda. Jag tänkte att han säkert har psykiska problem, det kan inte vara normalt. 

Angelägna om att få fast mannen

I torsdagens "Efterlyst" vädjar man nu om tips för att kunna undvika att någon annan drabbas. 

– Han var verkligen livrädd att trilla ner för han visste inte hur han skulle lyckas ta sig upp därifrån, och hade det kommit ett tåg så hade det ju varit total katastrof, säger Olakangas och fortsätter:

– Vi är angelägna om att få tag i honom, för att förhindra att ännu värre saker händer i det fall att han får för sig att göra om det. Att någon dör. 

Bar hatt, grön jacka och beige halsduk

Gärningsmannen är i medelåldern, cirka 185 centimeter lång och kraftigt byggd. Han bar vid tillfället en hatt, grön jacka och en beige halsduk. Han gick upp från tunnelbanan via Björns trädgård, och ut på Medborgarplatsen där han sedan försvann. 

Brottet är rubricerat som mordförsök. 

Den efterlysta gärningsmannen. Foto: TV3/Efterlyst

Känner du igen mannen? Tipsa då polisen genom "Efterlyst" på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se. 

Efterlyst sänds på TV3, Viaplay och Viafree torsdagar 20:00. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!