Polisen tror att Sigrid kan ha blivit överkörd och sedan gömts undan av den misstänkte 37-åringen.
1 av 2
Polisen tror att Sigrid kan ha blivit överkörd och sedan gömts undan av den misstänkte 37-åringen. - Foto: Scanpix
Hon försvann den 5 augusti när hon var på väg hem från en kompis i Oslo.
2 av 2
Hon försvann den 5 augusti när hon var på väg hem från en kompis i Oslo. - Foto: Privat / SCANPIX

Polisens teori: Sigrid blev påkörd

Den norska polisen misstänker att den 37-årige mannen körde över Sigrid med sin bil. Sedan försökte han och den 64-årige mannen dölja brottet.


Detta har hänt

16-åriga Sigrid försvann den 5 augusti när hon var på väg hem från en kompis i Oslo. Fallet har fått stor uppmärksamhet och hundratals människor har tillsammans sökt efter henne. Tidigare har en strumpa, skor och en mobiltelefon hittats utanför en förskola några hundra meter från hennes hem. Under natten till måndagen hittades ett lik i ett skogsområde utanför Oslo. Det visade sig vara Sigrid. Kort därefter greps två män misstänkta för inblandning i mordet.

OSLO. Polisens bild av vad som hänt i fallet med mördade Sigrid Giskegjerde Schjetne börjar klarna. En av teorierna är att Sigrid dog av att 37-åringen körde över henne med sin bil. Den 64-årige mannen ska därefter ha blivit indragen i brottet.

37-åringen är enligt uppgifter till TV2  känd för att ha en aggressiv körstil och det finns även en skada på en av hans bilar. 

– Jag hoppas att det bara var en olycka och att han handlat irrationellt och fick panik efteråt, säger en av hans vänner till TV2.

37-åringen är dömd för flera våldsbrott och har tidigare lidit av psykiska problem. Det var tips från anhöriga till honom som ledde fram till gripandet. Enligt polisen finns det ingen länk mellan de två anhållna männen och Sigrid. Polisen tror att hon var ett tillfälligt offer eller att det rör sig om en olycka som spårat ur. 

Båda männen uppger sig ha alibi för kvällen och nekar bestämt till brott.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!