Mannen medger de faktiska omständigheterna, men förnekar brott.
Mannen medger de faktiska omständigheterna, men förnekar brott. - Foto: Scanpix

SD-politiker åtalas för att ha misshandlat 15-årig flicka

En kommunpolitiker för Sverigedemokraterna har åtalats misstänkt för att ha misshandlat sin 15-åriga styvdotter.


Från förundersökningen

"Politikern säger att han var rädd och skärrad i stunden. Han funderade inte då över att han höll i dotterns hår då det var en kaossituation. Han ansåg då och han anser nu att han behövde göra det för att åsamka henne så lite smärta som möjligt. Om han hade tagit henne i armen istället så vet han inte om det också hade kunna göra ont".

STOCKHOLM.  Det var under kvällen den 2 juni som ett stort gräl uppstod i familjen och den 15-åriga dottern ville lämna bostaden och gå till en kompis. 

SD-politikern ställde sig då i vägen och tog tag i hennes hår. Sedan drog han, enligt åtalet, henne uppför trappan till övervåningen.

Flickan berättar i förhör att det gjorde mycket ont och att hon grät. Hennes version styrks av en jämnårig kompis som befann sig i bostaden.

Politikern förnekar brott

Mannen erkänner att han tagit tag styvdotterns hår och dragit henne uppför trappan. Han förnekar dock brott och betonar att inget ytterligare fysiskt våld förekommit.

Han förklarar i förhör att det varit "struligt" med dottern en längre tid och att han ville stoppa henne från att lämna bostaden. 

Han såg inget annat sätt än att ta tag i hennes hår och dra henne tillbaka till övervåningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!