- Foto: Scanpix Sweden

Svenska mördad i Oslo – svensk man gripen

UPPDATERAD. En svensk kvinna från Skåne har hittats mördad i en lägenhet i Oslo. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet – varav en är en svensk man.
– Det rör sig utan tvekan om mord, säger Finn Belle vid Oslopolisen.


"Ring 112!"

Kvinnans granne har berättat för Verdens Gang att han vaknade av att någon bankade på en dörr och skrek "Ring 112!". 

En annan granne förklarar att han såg tre personer hoppa över ett staket på baksidan av byggnaden strax innan polisen kom till platsen.

OSLO. Natten till tisdagen fick polisen in ett larm om ett inbrott på en lägenhetsadress i Fredensborg i Oslo.

När polisen kom till platsen fann de en kvinna som knivhuggits till döds i lägenheten. Enligt Verdens Gang är kvinnan svensk medborgare, och från Skåne, och hon ska ha bott i lägenheten i närmare ett år.

I bostaden fanns även en svårt skadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Enligt norska medier har mannen livshotande skador. Och vittnen berättar att det finns tydliga blodspår i trappuppgången utanför lägenheten.

Vittne har sett tre personer

Senare under natten kunde polisen gripa två personer misstänkta för inblandning i mordet. Enligt norsk polis greps männen när de sprang från polisen, vilket fick polisen att fatta misstankar. Men polisen understryker att det inte är säkert att männen ligger bakom mordet.

– Det finns flera vittnen till händelsen och någon har beskrivit tre personer i huvtröjor som sprang i motsatt riktning mot de två som nu gripits. Vi söker efter dem, säger polisens insatsledare Kristoffer Bang till Verdens Gang.

Ett vittne berättar för tidningen att det är tydligt att en dörr till fastigheten brutits upp. 

Under en presskonferens på tisdagseftermiddagen avslöjade Oslopolisen att en av de gripna männen är en svensk.

/
/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!