Hände på en skola i Norrköping.
1 av 4
Hände på en skola i Norrköping. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Läraren har polisanmälts av såväl föräldrar som skola.
2 av 4
Läraren har polisanmälts av såväl föräldrar som skola. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Hen är nu avstängd från sitt arbete.
3 av 4
Hen är nu avstängd från sitt arbete. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Dock i max 30 dagar.
4 av 4
Dock i max 30 dagar. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Lärare band fast elev – stängs av från arbetet

Läraren anklagas för att ha bundit fast en elev i en stol och har nu polisanmälts både av sin egen arbetsgivare och av elevens föräldrar.


"Ser allvarligt på ärendet"

 – Vi ser allvarligt på ärendet och har agerat utifrån såväl elevens mående som personalens mående, förklarar skolchefen Mats Olsson vid Norrköpings kommun till Norrköpings Tidningar:

– Men jag är bara bekant med de yttersta ändarna av det här. Saken har hanterats med rektorns ansvar kring eleven och med personalkontorets ansvar kring den anställde

NORRKÖPING. En högstadielärare har stängts av efter hen polisanmälts, anklagad för att ha bundit fast en elev vid en stol. Varför läraren i sådana fall ska ha gjort det är oklart, skriver Norrköpings Tidningar.

Händelsen inträffade på Ektorpsskolan och såväl skolan som elevens föräldrar har polisanmält det inträffade.

– Vi polisanmäler alltid händelser av det här slaget som går utöver skolans värdegrundsarbete, säger en av Ektorpsskolans två rektorer Ylva Svensson till Norrköpings Tidningar och fortsätter:

– Så fort vi, i torsdags morse, fick informationen av föräldrarna ordnades stöd av personalkontoret som tog kontakt med läraren. Läraren blev i första hand arbetsbefriad under torsdagen och fredagen. Medan vi arbetar med att utreda saken ska eleven känna sig lugn och trygg. Och eleven har varit i skolan sedan händelsen.

Facket riktar viss kritik

Efter överläggningar mellan facket och skolan kommer nu läraren att vara avstängd så länge som utredningen fortgår, dock i högst 30 dagar.

– Vi stöder inte gärningar som är felaktiga men när sådant här uppstår är vår roll att se till att medlemmens intressen stöds, säger huvudskyddsombudet Fredrik Hörbom Bouvin som också är andre vice ordförande i Lärarförbundets Norrköpingsavdelning till Norrköpings Tidningar och fortsätter:

–  Sådana här ärenden ska hanteras på rätt sätt men ibland blir kommunen lite väl paragrafmässig och glömmer det mänskliga. Man borde säga; "Trots allt det här som nu händer, hur mår du?" till sin anställde.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!