Två barn har hittats allvarligt skadade i Hässelby.
Två barn har hittats allvarligt skadade i Hässelby. - Foto: Jonas Ekstromer/TT

Ett av barnen i Hässelby har dött – andra barnet har livshotande skador

Två små barn hittades allvarligt skadade utanför ett hus i Hässelby i västra Stockholm på söndagskvällen. Enligt uppgifter misstänker polisen att de knivhuggits och sedan kastats ut från en balkong.
Ett av barnen har dött, och det andra vårdas för livshotande skador.


Klockan 21.46 fick polisen ett larm om att två barn under tio år hittats svårt skadade på marken utanför ett flerfamiljshus i Stockholmsförorten Hässelby

Till en början uppgav polisen att barnen fallit från hög höjd, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska barnen ha knivhuggits i en lägenhet och sedan kastats ut från balkongen, 15 meter upp. 

– Barnen hade skador som tyder på att de fallit från hög höjd, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Nyheter24.

Barnen fördes till sjukhus för vård. Ett av barnet har dog av sina skador natten mot måndag. Det andra vårdas för livshotande skador. Anhöriga är underrättade. 

Två barn hittades svårt skadade i Hässelby på söndagskvällen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Uppgifter: Pappan knivskar barnen – sedan sig själv

Enligt uppgifter till Expressen hittades en allvarligt skadad man i 45-årsåldern i lägenheten. Mannen ska vara barnens pappa, och tros ha knivskurits sig själv efter att han skadat sina barn.

Två personer, en man och en kvinna, har anhållits misstänkta för mord och mordförsök, skriver polisen.

– Vi kan bekräfta att de har en nära relation, säger Wikdahl.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!