En kvinna misstänks för mordförsök på sina egna barn.
En kvinna misstänks för mordförsök på sina egna barn. - Foto: Hasse Holmberg/TT

Mamma misstänks för mordförsök på sina barn – var barnskötare

En kvinna i 30-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha försökt mörda sina egna barn. Enligt uppgifter till GT ska mamman, med en kudde, ha försökt kväva två av barnen – däribland en bebis.


Det var den 2 december i år som polis och räddningstjänst larmades till en bostad i Lidköping. Man grep då en kvinna i 30-årsåldern misstänkt för mordförsök på sina tre barn.

Mamman misstänktes även för barnfridsbrott – ett relativt nytt brott som innebär att ett barn behövt bevittna våld i en nära relation.

– Det hade kanske kunnat sluta riktigt illa men dessbättre blev det en bra utgång när polis och ambulans var så snabba, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg till GT efter insatsen.

Uppgifter: Försökte kväva barnen med kudde

Enligt uppgifter till GT fick mamman ett sammanbrott och ska då ha försökt kväva sin dotter, som uppges vara i förskoleåldern, med en kudde. 

Hon ska till slut ha avbrutit i mordförsöket, men tryckte då kudden över ansiktet på sin bebis. Då ska dottern ha lyckats stoppa mamman, som sedan larmade polisen själv. 

Foto: Johan Nilsson/TT

– I nuläget så kommer jag inte att gå ut med några uppgifter närmare om den utredningen. Vi har inte kommit så långt i utredningen och jag tycker att det behöver utredas före vi uttalar oss om varken det ena eller det andra, säger åklagaren Karin Lundström Kron till GT.

Kvinnan, som nekar till samtliga brottsmisstankar, ska enligt häktningsbeslutet från tingsrätten ha lidit av svår utmattning vid tiden och sökt hjälp för detta på en vårdcentral.

Misstänkta mamman var barnskötare

Den misstänkta mamman är, enligt GT, anställd som barnskötare i kommunen och det är fortsatt oklart vad som händer med hennes anställning om åtal väcks eller om hon döms.

Åtal är planerat att väckas den 20 december, men åklagaren väntas be om förlängd tid. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!