Jessica Rosencrantz knep femte platsen.
1 av 2
Jessica Rosencrantz knep femte platsen. - Foto: Emilia Öije
Jessica tycker att politiker som bara ser till makten är osexiga.
2 av 2
Jessica tycker att politiker som bara ser till makten är osexiga. - Foto: Emilia Öije

Jessica Rosencrantz – 5:e sexigaste kvinnliga politiker

Jessica är en ung, blond tjej som inte ser några hinder. De sexigaste politikerna är de med självdistans tycker hon. Rosencrantz hamnar på femte plats på listan över Sveriges sexigaste kvinnliga politiker.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion

Jessica Rosencrantz, 25, är moderat och sitter i riksdagen för Stockholms kommuns valkrets. Hon är dessutom distriktsordförande i Moderata Ungdomsförbundet i Stockholm och har en civilekonomexamen. Som ung kvinna, välutbildad och engagerad politiker tycker vi på Nyheter24 att hon förtjänar en femte plats.

Grattis!

– Tack! Det känns verkligen häftigt!

Vad gör dig sexig?

– Oj, jag skulle nog säga att det ligger i betraktarens ögon men jag tycker att det är sexigt med orädda människor som vågar ta för sig och är säkra i sin roll. Jag jobbar med trafikfrågor och möter en del gråhåriga gubbar och då gäller det att vara säker på sig själv när det första männen möter är en ung och blond tjej.

Vem är den sexigaste politikern?

– Jag tycker att de politiker som har självdistans, humor och vågar vara sig själva är de sexigaste. Och då säger jag vår gruppledare, Anna Kinberg Batra. Hon vågar säga vad hon tycker och går sin egen väg. 

Vad tycker du är osexigt?

– Generellt tycker jag att politiker som bara ser makten är osexiga. De som bara är fokuserade på makten istället för målet. Makten är bara ett verktyg för att kunna ta sig till målet.

Nämn en osexig politiker som faller in under de kriterierna?

– Det vill jag nog inte göra. Det är bättre att vara snäll och det är jag den här gången.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.