Plats 9: Christina Höj Larsen (V).
1 av 11
Plats 9: Christina Höj Larsen (V). - Foto: Riksdagen
Plats 6: Barbro Westerholm (FP).
2 av 11
Plats 6: Barbro Westerholm (FP). - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
Plats 8: Roland Utbult (KD).
3 av 11
Plats 8: Roland Utbult (KD). - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Plats 7: Magdalena Andersson (S).
4 av 11
Plats 7: Magdalena Andersson (S). - Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Plats 8: Karin Enström (M).
5 av 11
Plats 8: Karin Enström (M). - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Plats 7: Gustav Fridolin (MP).
6 av 11
Plats 7: Gustav Fridolin (MP). - Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Plats 10: Annie Lööf (C).
7 av 11
Plats 10: Annie Lööf (C). - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Plats 6: Fredrick Federley (C).
8 av 11
Plats 6: Fredrick Federley (C). - Foto: Stella Pictures
Plats 9: Billy Gustafsson (S).
9 av 11
Plats 9: Billy Gustafsson (S). - Foto: Riksdagen
Plats 10: Johan Pehrson (FP).
10 av 11
Plats 10: Johan Pehrson (FP). - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Vilka kvinnliga politiker hamnar bland topp tio?
11 av 11
Vilka kvinnliga politiker hamnar bland topp tio? - Foto: SCANPIX / Montage

Sveriges sexigaste politiker: plats 6 till 10

En är pantertant, en pappaledig och en vägrar ge sig. Här är politikerna som nästan tog sig in i toppen bland Sveriges sexigaste.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Här är politikerna som snavade på kanten till att kvala in bland topp fem. Men misströsta inte - det är knappast vem som helst som är sexig nog att hamna bland topp tio.

Sexiga kvinnor, plats 6 till 10:

6. Barbro Westerholm (FP). Hon är äldst i riksdagen och tjänar överlägset mest av alla folkpartister. 78-åriga Barbro Westerholm hade 2010 en taxerad inkomst på 1 293 600 kronor - 560 000 kronor mer än snittet i riksdagen. Men det står hon för.

– Jag skäms inte för den lönen, har hon tidigare sagt till Nyheter24.

Vi tycker att det är sexigt att vara pantertant och våga stå för att man gillar att tjäna pengar.

7. Magdalena Andersson (S). Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson vågar visa humör och blixtra till. Exempelvis som när hon gick till attack mot Anders Borg.

Nyheter24 tycker att känslor och stora gester är sexigt och placerar Andersson på plats sju.

8. Karin Enström (M). Hon marscherade upp och tog över rollen som försvarsminister efter att Sten Tolgfors moloket avgått. Enström är yrkesofficer och kapten i amfibiekåren - med rak hållning ger hon order som är till för att följas. Det är sexigt.

9. Christina Höj Larsen (V). Det är sexigt att bry sig om sina medmänniskor. Därför ser vi det som självklart att placera Höj Larsen på plats nio - efter att hon bland annat kämpat för att Ganna ska få stanna.

10. Annie Lööf (C). Centerledaren har fått kritik för att vara floskeldrottning, för att inte driva någon egen politik och för Kina-missen. Men Lööf skakar av sig, fortsätter smila (tack och lov mindre stelt) och köttar på. Hon vägrar ge sig tills hon har bevisat något, och det är sexigt.

Sexiga män, plats 6 till 10:

6. Fredrick Federley (C). Fjolårets vinnare har halkat ner, men han är fortfarande inte ute ur leken. Det är inte minst riktigt sexigt att han vågade gå emot och rösta nej till datalagringsdirektivet. Mer sånt och chansen finns att centerpartisten återigen klättrar på listan!

7. Gustav Fridolin (MP). Är verkligen tillbaka i rampljuset och är nu mer än någonsin den stora svärmorsdrömmen inom svensk politik. Att han dessutom vågar dissa politiken ett tag för att satsa fullt ut på papparollen ger extra plus. Pappaledighet är sexigt.

8. Roland Utbult (KD). Han gillar Gud och och att fira kristna högtider (även om han tycker att långfredagen var väl tråkig förut). Hur som helst så låter han var och en göra som de vill - om man vill supa på påsken så får man det, Utbult säger inte nej.

Nyheter24 tycker att det är sexigt att våga vara mindre stel och låta andra göra vad de vill.

9. Billy Gustafsson (S). Här har vi honom - den riktiga politikern med polokrage och beige kavaj. Att han dessutom jobbat på försäkringskassan och gillar den sociala tryggheten gör honom till en riktig sexbomb. Gustafsson vågar gå emot trenden och kämpa för att vara en riktigt torr, gammaldags politiker.

10. Johan Pehrson (FP). Han är trevlig och svarar alltid i telefon, och så gillar han jordgubbar. Nyheter24 tycker att det är sexigt med personer som insett att det är töntigt att vara störig och placerar folkpartisten på plats nummer tio.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.