Envato.com
Envato.com

Polisen i Katrineholm rapporterar om trafikbrott

"Förföljande av bil i", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

2022-04-29

04:09 En polispatrull genomförde trafikbevakning på Österleden i Katrineholm. Patrullen uppmärksammade en bil som de bestämde sig för att kontrollera. Föraren stannade inte på polisens tecken utan försökte köra ifrån polispatrullen på riksväg 57 mot Flen. Föraren gjorde flera farliga omkörningar av andra fordon. Polisen påbörjade ett förföljande av aktuell personbil. Flera polispatruller anslöt för att hjälpa till att stanna bilen.

På grund av hur bilen framfördes tappade polisen uppsikt av bilen under perioder.

Klockan 07:00 fick en polispatrull syn på bilen igen på riksväg 57. Föraren parkerade då bilen och föraren kunde kontrolleras.

Föraren, en man i 25-årsåldern misstänks för en rad brott (därav fördröjningen i kommunikationen om händelsen): grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri under påverkan av droger och narkotikabrott innehav.

Föraren togs med för provtagning och bilen togs i beslag. Ingen person kom till skada under insatsen. Efter provtagning och förhör släpptes mannen. Misstankarna kvarstår.

Läs mer här.

Info om Trafikbrott brott

Antalet anmälningar av Trafikbrott har minskat i Sverige med 8% mellan 2013-2021 *. Katrineholm ligger topp 59 i Sverige i år vad gäller trafikbrott.

Staden med mest antal trafikbrott brott hittills i år är Stockholm, följt av Umeå och Sundsvall.

Kort fakta om Katrineholm

Katrineholm har 24483 invånare och ligger i Södermanland. Tätorten grundades som ett stationssamhälle vid Västra stambanan.

Google Maps: Katrineholm

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!