Google maps, Mora
Google maps, Mora

Mora: Polisen rapporterar om skadegörelse

"En man greps för inbrott i en butik i Mora. Mannen misstänks också för skadegörelse som skall ha skett i närområdet under natten.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Dalarna rapporterar detta:

På torsdagsmorgonen blir polis kallade till en butik på Skålmyrsvägen i anledning av att en affärsinnehavare har sett att butiken har fått en ruta krossad. Han hittar också en person inne i butiken. 

Polis kallas tillplatsen. I samband med gripandet så finns det också misstankar om att mannen har utfört skadegörelse på hotell Gösta. Under natten har det också varit skadegörelse på resecentrum. Det är oklart om allt har skett under natten. En man i 35-årsåldern är frihetsberövad och förhörd. Mannen är anhållen efter förhör. Brottsmisstanken är Grov Skadegörelse och Skadegörelse.

 

Läs mer här.

Info om Skadegörelse brott

Antalet anmälningar av Skadegörelse har ökat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Mora ligger topp 19 i Sverige i år vad gäller skadegörelse.

Staden med mest antal skadegörelse hittills i år är Stockholm, följt av Malmö och Sundsvall.

Kort fakta om Mora

Mora är en ort i Dalarna, med 12854 invånare. Konstnären Anders Zorn föddes i Mora och hans bostad Zorngården är en stor turistattraktion.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!